Resolució
Q-04279/2011 Retard en la tramitació de l'expedient obert arran d'una denúncia per unes obres d'ampliació d'un habitatge unifamiliar al terme municipal d'Ullastret

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Disciplina urbanística i inspecció
Data d'inici 29/06/2011
Data de l'últim moviment 03/10/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Territori i Sostenibilitat Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el retard en la tramitació de l'expedient que es va obrir arran de la seva denúncia per unes obres d'ampliació d'un habitatge unifamiliar al terme municipal d'Ullastret.

Contingut

De l'informe elaborat per la Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme es desprèn que en data 18 d'octubre de 2011 encara no s'havia fet la inspecció per verificar si realment s?havia produït aquesta ampliació de l'habitatge, la qual podia infringir el règim jurídic del sòl no urbanitzable. Si tenim en compte que l'escrit denúncia de la promotora de la queixa és del 28 de juliol de 2010, es fa evident que el retard en la tramitació d'aquesta denúncia és més que considerable. 

Per tant, el Síndic recorda al Departament de Territori i Sostenibilitat, en primer lloc, que els successius textos refosos de la Llei d'urbanisme fan referència a la intervenció del Departament en exercici de les seves competències en matèria de protecció de la legalitat urbanística en aquells actes tipificats com a infraccions greus i molt greus, i estableixen que constitueixen una infracció molt greu els actes d'edificació en sòl no urbanitzable si és objecte d'algun règim de protecció especial, i greu quan no gaudeix d'aquesta protecció especial; i, en segon lloc, que la tramitació administrativa s'ha de fer d'acord amb els principis d'economia, celeritat, eficàcia, eficiència i simplicitat, preservant les garanties i els drets de defensa de les persones interessades.

Per tot això, el Síndic suggereix al Departament de Territori i Sostenibilitat que prengui les mesures oportunes perquè es dugui a terme la inspecció corresponent i que, segons les comprovacions que s'efectuïn, resolgui en conseqüència. 

Posteriorment, el Departament ha comunicat que ha iniciat un expedient sancionador i de restauració per la presumpta comissió de dues infraccions urbanístiques de caràcter greu, les quals tenen la consideració d'il·legalitzables. També s'informa que s'ha notificat aquesta resolució a les persones interessades. Per aquest motiu, el Síndic considera acceptats el seus suggeriments i finalitza la seva intervenció en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

06/07/2011 Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme Sol·licitud d'informació a l'Administració
28/07/2011 Departament de Territori i Sostenibilitat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/10/2011 Departament de Territori i Sostenibilitat Sol·licitud d'informació a l'Administració
02/11/2011 Departament de Territori i Sostenibilitat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/05/2012 Departament de Territori i Sostenibilitat Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
07/06/2012 Departament de Territori i Sostenibilitat Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
18/06/2012 Departament de Territori i Sostenibilitat Resolució
03/10/2012 Departament de Territori i Sostenibilitat Seguiment finalitzat