Resolució
Q-04283/2010 Lentitud en la tramitació d'una sol·licitud de reconeixement de grau de discapacitat.

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Persones amb discapacitat
Data d'inici 15/09/2010
Data de l'últim moviment 28/07/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Benestar Social i Família Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada exposa la seva queixa pel fet que el febrer de 2010 va presentar una sol·licitud de reconeixement del grau de discapacitat i encara no ha obtingut cap mena de resposta.

Contingut

Malgrat que el Departament de Benestar Social i Família va informar el Síndic que la persona interessada no havia estat citada encara per fer la valoració, posteriorment la mateixa persona interessada ha informat que el maig de 2010 va ser valorada al centre d'atenció a les persones amb disminució de Paral·lel. 

En vista d'aquesta informació, el Síndic constata que s'ha superat amb escreix el termini de què disposa l'Administració per donar resposta a la persona interessada, tenint en compte que la seva sol·licitud va ser presentada el febrer de 2010.

Igualment, i atès que no consta que la persona interessada hagi rebut la resolució de grau de disminució corresponent, el Síndic recorda al Departament de Benestar Social i Família que és molt important que una persona amb discapacitat rebi, com més aviat millor i sempre dins del termini legalment establert, la resolució en què s'estableix el seu grau de disminució, ja que en depèn la seva possibilitat d'accedir a un plec de prestacions i mesures compensatòries que li permetin millorar la seva qualitat de vida mitjançant ajudes destinades a fomentar la seva integració social i el desenvolupament de la pròpia autonomia.

D'altra banda, el Síndic reitera els suggeriments que ha fet en altres ocasions en relació amb la necessitat que s'adoptin mesures efectives per reduir la durada d'aquests procediments per tal que s'ajustin als terminis legalment establerts.

Tramitació

Data Administració Tràmit

14/10/2010 Serveis Territorials d'Acció Social i Ciutadania a Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
16/12/2010 Departament d'Acció Social i Ciutadania (28/11/2006 - 26/12/2010) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
30/12/2010 Departament de Benestar Social i Família Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/07/2011 Departament de Benestar Social i Família Resolució