Resolució
Q-04322/2014 Manca de resposta de l'Ajuntament de Viladrau a un escrit relatiu a la convocatòria per a la selecció d'una plaça de vigilant municipal

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Funció pública
Data d'inici 10/06/2014
Data de l'últim moviment 16/11/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Viladrau Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta a l'escrit que va adreçar a l'Ajuntament de Viladrau el 17 d'abril de 2014 en què exposava el seu desacord amb el resultat obtingut a la prova psicotècnica de la convocatòria per a la selecció d'una plaça de vigilant municipal amb caràcter de funcionari en propietat pel sistema de concurs oposició mitjançant torn lliure. En aquest escrit demanava que se li aclarís el motiu pel qual se'l considera no apte, tenint en compte que ha superat totes les fases de la convocatòria amb un resultat molt alt, i que ha tramès la documentació que acredita que té l'experiència i la formació que es demana. També manifestava que l'entrevista personal no es va dur a terme tal com estableixen les bases de la convocatòria.

Un cop estudiat a fons aquest assumpte, el Síndic ha suggerit a l'Ajuntament de Viladrau:

- Que en futures convocatòries descrigui les proves selectives amb la màxima precisió a l'hora de concretar en què consisteixen, quines són les condicions de realització, llur objecte i avaluació per evitar que es vulneri la seguretat jurídica dels aspirants.  

- Que atengui degudament la sol·licitud de revisió del promotor de la queixa i se li facilitin les explicacions pertinents per aclarir que la prova que no va superar va ser la relativa a l'aptitud psicotècnica i quins van ser els criteris d'avaluació que van dur a qualificar-lo com a ?no apte?. 

- Que, en el cas que es vulgui establir l'entrevista com a prova en futures convocatòries, es tingui en compte el seu caràcter de prova complementària, amb la consegüent aplicació de les determinacions establertes pels tribunals de justícia.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/08/2014 Ajuntament de Viladrau Sol·licitud d'informació a l'Administració
16/09/2014 Ajuntament de Viladrau Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
13/10/2014 Ajuntament de Viladrau Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
22/01/2015 Ajuntament de Viladrau Resolució pendent d'acceptació
10/03/2015 Ajuntament de Viladrau Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
02/11/2015 Ajuntament de Viladrau Segona reiteració / No col·laboració
16/11/2015 Ajuntament de Viladrau Resposta a la resolució pendent d'acceptació