Resolució
Q-04356/2010 Queixa per les molèsties que ocasionen quatre pals de formigó del servei de subministrament elèctric ubicats en un carrer de Viladecavalls.

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Planejament i execució urbanística
Data d'inici 20/09/2010
Data de l'últim moviment 01/06/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Viladecavalls Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

Els promotors de la queixa exposen que la ubicació d'aquests pals incompleix la normativa sobre accessibilitat, ja que dificulten el pas per la vorera. Malgrat els escrits que han presentat a l'Ajuntament de Viladecavalls en què exposaven aquestes reclamacions, no han rebut cap resposta.

Contingut

De la informació aportada per l'Ajuntament, se'n desprèn que s'està treballant per solucionar aquest assumpte, que el soterrament de la línia elèctrica queda fora de l'abast econòmic de l'Ajuntament i que en l'actualitat el consistori no disposa d'una ordenança que obligui les empreses subministradores a soterrar el cablejat.

Així, atès que l'Ajuntament exposa que la solució a la situació actual passa per aconseguir el consens dels veïns, el Síndic suggereix que s'adoptin les mesures necessàries per aprofundir en aquesta línia i cercar el consens veïnal pretès.

D'altra banda, el Síndic també suggereix a l'Ajuntament que valori la possibilitat de sotmetre a aprovació del ple municipal una ordenança d'instal·lacions de serveis, cables i canalitzacions de la via pública i que, pel que fa a les línies de baixa tensió, estableixi que no podran tenir traçat aeri per pals.

Finalment, el Síndic recorda a l'Ajuntament que la normativa sobre la promoció de l'accessibilitat determina que un itinerari de vianants es considera adaptat quan té una amplada lliure mínima de 0,90 metres i una alçada lliure d'obstacles de 2,10 metres.

A més, cal tenir en compte que correspon als municipis aplicar les normes d'accessibilitat i supressió de les barreres urbanístiques, en exercici de l'ordenació, gestió, execució, i disciplina urbanístiques. També els correspon l'elaboració dels plans locals d'adaptació i supressió de barreres arquitectòniques i les revisions quinquennals corresponents.

Tramitació

Data Administració Tràmit

02/11/2010 Ajuntament de Viladecavalls Sol·licitud d'informació a l'Administració
24/02/2011 Ajuntament de Viladecavalls Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
01/06/2011 Ajuntament de Viladecavalls Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 20/1991, de 25 de novembre, de promoció de l'accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques- DOGC.1526 (04/12/1991)
Decret 135/1995, de 24 de març, de desplegament de la Llei 20/1991, de 25 de novembre, de promoció de l'accessibilitat i de supressió de barreres arquitectòniques, i de l'aprovació del Codi d'accessibilitat- DOGC.2043 (28/04/1995)