Resolució
Q-04385/2010 Disconformitat amb la manca de serveis urbanístics a la urbanització Torre Can Gassia de Tortosa.

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Planejament i execució urbanística
Data d'inici 21/09/2010
Data de l'últim moviment 29/03/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Tortosa Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor mostra la seva disconformitat amb la manca de serveis urbanístics a la urbanització Torre Can Gassia de Tortosa.

Contingut

L'Ajuntament de Tortosa informa que el sistema escollit pel consistori per desenvolupar la urbanització de Torre Gassia és el de compensació bàsica: els propietaris o les propietàries aporten els terrenys de cessió obligatòria, executen la urbanització a càrrec seu, en els termes i amb les condicions que determini el planejament urbanístic, i es constitueixen, mitjançant document públic, en junta de compensació. Consegüentment, per tal de poder tenir els serveis bàsics urbanístics cal que els propietaris es constitueixin en junta de compensació, elaborin el projecte de reparcel·lació per redistribuir entre tots les càrregues i els beneficis i el projecte d'urbanització necessari per dur a terme les obres d'urbanització.

En vista de l'informe municipal tramès, el Síndic recorda que l'activitat urbanística és una activitat pública que pot ser considerada des d'un servei públic a una mera intervenció administrativa o de foment, però en tot cas, correspon a l'Administració dirigir i controlar el procés urbanístic. I això és així perquè sens perjudici dels interessos privats que concorren en l'execució del planejament i el degut respecte que mereixen, hi ha un interès primordial que consisteix a desenvolupar i complir les previsions contingudes en el planejament. 

Consegüentment, el Síndic recorda al consistori que, com a administració titular d'aquesta competència, li correspon mantenir el control i la direcció de l'activitat urbanística i impulsar l'activitat dels particulars, ja es tracti de promotors, juntes de compensació o juntes de conservació. En aquest sentit, suggereix que l'Ajuntament col·labori amb els propietaris afectats pel Pla especial de reforma interior de Torre Gassia per desenvolupar les seves previsions sense excessives dilacions en el temps, si cal liderant el procés d'execució.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/10/2010 Ajuntament de Tortosa Sol·licitud d'informació a l'Administració
23/02/2011 Ajuntament de Tortosa Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
14/03/2011 Ajuntament de Tortosa Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/03/2011 Ajuntament de Tortosa Resolució