Resolució
Q-04391/2010 Disconformitat amb el procés d'adjudicació d'una plaça de professor substitut de secundària

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Funció pública
Data d'inici 21/09/2010
Data de l'últim moviment 31/12/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el procés d'adjudicació d'una plaça de professor substitut de secundària.

Exposa que és professora interina d'ensenyament secundari i va demanar la plaça esmentada inclosa a l'apartat de substitucions de difícil cobertura. En el procés d'adjudicació es va dur a terme una entrevista personal, a la qual no havia estat convocada ni la promotora de la queixa ni altres persones que havien sol·licitat la plaça, raó per la qual se'ls va convocar a una altra entrevista en data posterior. Tot i això, la plaça va ser concedida a una persona amb un número d'ordre a la borsa de treball superior al de la promotora.

En data 15 de setembre de 2010, la promotora va presentar un escrit sobre aquest assumpte, al qual va rebre resposta en data 6 d'octubre de 2010. Tot i això, considera la resposta mancada de motivació suficient.

Contingut

El Síndic va recomanar al Departament d'Ensenyament que a l'hora de dictar i publicar les properes instruccions per a la gestió de la borsa de treball introdueixi les modificacions pertinents en el cas que consideri necessari mantenir la tècnica de l'entrevista en les adjudicacions de substitucions de difícil cobertura. 

El Departament d'Ensenyament ha informat que s'han introduït les modificacions adients en els criteris per a la gestió de la borsa de treball amb relació a la tècnica de l'entrevista en les adjudicacions de substitucions de difícil cobertura. En aquest sentit, el Síndic ha comprovat que a l'apartat 6.2 dels criteris que apareixen recollits a la web del Departament, relatius a la gestió de la borsa de treball de personal docent per al curs 2012-2013, es fa constar textualment que ?l'entrevista versarà sobre les habilitats específiques requerides per cobrir el lloc, ha de ser individualitzada i amb presència física del participant davant la persona o persones que la realitzen. L'objecte de l'entrevista ha de centrar-se en els mèrits al·legats pel candidat a la seva sol·licitud?.

En vista d'aquesta informació, el Síndic entén que la seva recomanació ha estat acceptada i que, per tant, només caldrà que els criteris sobre la gestió de la borsa de treball es facin públics, no només al web del Departament sinó també en el DOGC.

Tramitació

Data Administració Tràmit

18/03/2011 Direcció General de Professorat i Personal de Centres Públics Sol·licitud d'informació a l'Administració
10/05/2011 Direcció General de Professorat i Personal de Centres Públics Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
04/07/2011 Direcció General de Professorat i Personal de Centres Públics Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/03/2012 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
14/06/2012 Departament d'Ensenyament Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
21/08/2012 Departament d'Ensenyament Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
20/12/2012 Departament d'Ensenyament Resolució
31/12/2012 Departament d'Ensenyament Seguiment finalitzat