Resolució
Q-04415/2011 Disconformitat amb la devolució de l'Institut Municipal d'Hisenda corresponent a l'impost sobre béns immobles

Matèries
Administració pública i tributs
Tributs
Tributs locals
Data d'inici 05/07/2011
Data de l'últim moviment 23/09/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Institut Municipal d'Hisenda (IMH) Pendent d'acceptació per l'administració

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la devolució de l'Institut Municipal d'Hisenda (en endavant IMH) corresponent a l'impost sobre béns immobles (en endavant IBI), derivada d'una resolució de la Gerència del Cadastre de 26 de gener de 2011. 

El reclamant considera que té dret que li sigui retornades totes les diferències derivades d'aquesta resolució que no hagin prescrit i no únicament la de l'any 2011.

Contingut

Un cop analitzada tota la informació de què es disposa, el Síndic suggereix a l'IMH que, abans d'adoptar els acords o les resolucions que corresponguin en dret, es retornin al promotor els imports en concepte de devolució d'ingressos indeguts provinents de les diferències entre els metres quadrats que figuraven en el seu rebut de l'IBI i els que va reconèixer la Gerència del Cadastre per resolució de 26 de gener de 2011.

Aquesta devolució s'ha de practicar respecte dels rebuts pagats i no prescrits, tal com l'Institut ha fet en altres ocasions quan ha revocat altres actes tributaris i ha retornat els imports no prescrits. El Síndic entén que no cal fer aquesta revocació en aquest cas, ja que es tracta d'una rectificació d'errors material reconeguda de forma expressa i practicada per la Gerència del Cadastre.

En aquesta devolució, i d'acord amb el que estableix la Llei general tributària, cal comptabilitzar els interessos de demora preceptius.

Tramitació

Data Administració Tràmit

16/09/2011 Institut Municipal d'Hisenda (IMH) Sol·licitud d'informació a l'Administració
15/11/2011 Institut Municipal d'Hisenda (IMH) Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/12/2011 Institut Municipal d'Hisenda (IMH) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
01/02/2012 Institut Municipal d'Hisenda (IMH) Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
03/04/2012 Institut Municipal d'Hisenda (IMH) Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
23/09/2015 Institut Municipal d'Hisenda (IMH) Reiteració a la resolució pendent d'acceptació