Resolució
Q-04429/2015 Queixa relativa a l'admissió d'un alumne a l'Institut del Teatre per cursar els ensenyaments integrats d'educació secundària obligatòria i de dansa

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Preinscripció a l'educació i centres
Data d'inici 26/06/2015
Data de l'últim moviment 19/10/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Consorci d'Educació de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Contingut

La promotora de la queixa exposa que el seu fill ha cursat l'especialitat de dansa a l'institut escola Oriol Martorell però no ha pogut accedir a les places de l'Institut del Teatre per donar continuïtat a l'itinerari públic de dansa iniciat. Es lamenta que l'Institut del Teatre només ofereixi dotze places a primer d'ESO per a dansa clàssica, dotze per a dansa contemporània i dotze per a dansa espanyola, que no hi hagi oferta alternativa de titularitat pública i que l'institut escola Oriol Martorell no ofereixi ensenyaments de dansa a primer d'ESO.

El Síndic recorda que el Decret 75/2007, de 27 de març, pel qual s'estableix el procediment d'admissió de l'alumnat als centres en els ensenyaments sufragats amb fons públics, estableix, com a principi general, que ?tot l'alumnat en edat escolar té dret a un lloc escolar que li garanteixi l'ensenyament bàsic en condicions de gratuïtat. Aquest dret comporta, així mateix, l'obligatorietat de l'escolarització corresponent. Els centres públics i els privats en els nivells concertats estan obligats a mantenir escolaritzat tot el seu alumnat fins al final del darrer nivell obligatori que imparteixin, llevat dels canvis de centre produïts per voluntat familiar o per aplicació de la normativa de drets i deures dels alumnes.? (article 2.1).

Per aquest motiu, el Síndic demana al Consorci d'Educació de Barcelona que l'informi com es garanteix aquest dret en el pas a l'educació secundària obligatòria per als alumnes de l'institut escola Oriol Martorell que cursen ensenyaments de dansa, i li recorda el deure de donar resposta en temps i forma a les reclamacions presentades per la promotora de la queixa, tal com estableix la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Tramitació

Data Administració Tràmit

03/07/2015 Consorci d'Educació de Barcelona Resolució pendent d'acceptació
04/08/2015 Consorci d'Educació de Barcelona Resposta a la resolució pendent d'acceptació
13/08/2015 Consorci d'Educació de Barcelona Resolució pendent d'acceptació
28/09/2015 Consorci d'Educació de Barcelona Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
13/10/2015 Consorci d'Educació de Barcelona Resposta a la resolució pendent d'acceptació
16/10/2015 Consorci d'Educació de Barcelona No irregularitat
19/10/2015 Consorci d'Educació de Barcelona Seguiment finalitzat