Resolució
Q-04431/2011 Disconformitat amb la llista d'espera per a una intervenció quirúrgica a l'Hospital de la Vall d'Hebron

Matèries
Polítiques socials
Salut
Gestió dels recursos sanitaris
Data d'inici 06/07/2011
Data de l'últim moviment 26/01/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la llista d'espera en què es troba perquè la intervinguin quirúrgicament a l'Hospital de la Vall d'Hebron d'una reconstrucció de mugró, després d'haver-li practicat quatre intervencions derivades d'una mastectomia.

Exposa que la van informar que la intervindrien el mes de juliol de 2011, però encara està pendent que li programin la intervenció, tot i que li van fer totes les proves preoperatòries.

Contingut

De la informació tramesa pel Departament de Salut, es desprèn que s'ha reordenat i reprogramat la intervenció de la persona interessada i que una vegada es disposi de les ordres de la mesa d'intervenció se la informarà per poder decidir sobre la data en què serà intervinguda.  

També s'informa que en el cas de la persona interessada s'intenta prioritzar les intervencions anul·lades, a fi de reprogramar-les com més aviat millor, sens perjudici d'altres pacients que puguin presentar patologies més greus. 

Atesa aquesta informació i com sigui que la queixa de la promotora forma part del gran nombre de queixes que rep el Síndic relatives a llistes d'espera sense temps garantit, aquesta institució recorda al Departament de Salut que cal seguir adoptant les mesures organitzatives necessàries a fi de respectar els terminis de les intervencions i agilitar els procediments, i que cal informar les persones interessades dels seus drets sobre el temps d'espera, de les reprogramacions o de les derivacions a altres centres on poder-los intervenir, si escau.

Tramitació

Data Administració Tràmit

05/08/2011 Institut Català de la Salut Sol·licitud d'informació a l'Administració
05/10/2011 Departament de Salut Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
26/01/2012 Departament de Salut Resolució