Resolució
Q-04438/2010 Queixa envers l'Ajuntament de Tarragona per l'estat en què es troba un carrer.

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Gestió de residus
Data d'inici 23/09/2010
Data de l'últim moviment 17/05/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Tarragona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada exposa la seva queixa envers l'Ajuntament de Tarragona per la manca d'actuació suficient davant les reclamacions efectuades per l'estat en què es troba un carrer a causa de les molèsties que ocasionen una colònia de gats i unes fuites al clavegueram.

Contingut

A partir de l'informe remès per la Guàrdia Urbana de Tarragona, el Síndic constata que s'han adoptat diferents mesures per tal d'evitar que es doni menjar als gats en el punt denunciat per la promotora de la queixa, però tot i així aquesta institució recorda que l'article 122.1.m de l'Ordenança de convivència ciutadana determina que no és permès dipositar i donar menjar als animals en els espais públics, i que aquesta infracció de la convivència es considera una falta lleu.

D'altra banda, el Síndic constata que en aquest informe no es fa cap referència a les fuites del clavegueram i únicament s'indica que aquesta qüestió ha estat traslladada a un altre departament de l'Ajuntament.

D'acord amb l'article 124 de l'Ordenança de medi ambient, tots els edificis han de complir les disposicions de l'ordenança sobre utilització de la xarxa de clavegueram, i si bé l'ús del clavegueram no és obligatori en principi, es reserva a l'Administració la potestat d'obligar que un abocament s'incorpori a la xarxa si així ho considera necessari. A més a més, no són admesos abocaments a cel obert ni a clavegueram fora de servei, ni eliminar-los per injecció al subsòl o deposició sobre el terreny. 
Per tot el que s'ha exposat, i de conformitat amb aquest precepte, el Síndic recorda a l'Ajuntament de Tarragona l'obligació d'adoptar les mesures d'inspecció i control adients per tal de comprovar que al carrer afectat no es produeix un abocament irregular, un ús indegut de la xarxa municipal o una fuita en els claveguerons longitudinals o en un altre punt de la xarxa.

Tramitació

Data Administració Tràmit

10/11/2010 Ajuntament de Tarragona Sol·licitud d'informació a l'Administració
01/02/2011 Ajuntament de Tarragona Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
17/02/2011 Ajuntament de Tarragona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
17/05/2011 Ajuntament de Tarragona Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 24/2009, del 23 de desembre, del Síndic de Greuges- DOGC.5536 (30/12/2009)