Resolució
Q-04453/2011 Disconformitat amb la lentitud de l'Ajuntament de l'Albiol per solucionar la problemàtica que genera l'activitat d'un restaurant

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Llicències d'activitats
Data d'inici 06/07/2011
Data de l'últim moviment 28/03/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de l'Albiol Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució
Departament d'Interior Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa, veïna de la urbanització Masies Catalanes del municipi de l'Albiol, manifesta la seva disconformitat amb la lentitud de l'Ajuntament per solucionar la problemàtica que genera l'activitat d'un restaurant. 

La promotora facilita informació que acredita que en aquest restaurant s'hi duen a terme activitats musicals per a les quals no disposa de llicència.

Contingut

De l'informe elaborat per la Direcció General d'Administració de Seguretat es desprèn que des de l'any 2010 s'han tramitat a aquest establiment, o estan encara en tràmit, cinc expedients sancionadors per incompliment de la normativa de regulació administrativa d'espectacles públics o activitats recreatives.

En aquest sentit, l'article 6 de la Llei 11/2009, de 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i les activitats recreatives, estableix que els organitzadors i els titulars tenen dret a dur a terme l'espectacle públic o l'activitat recreativa, d'acord amb l'autorització o la llicència corresponent. Per tant, a ?sensu contrario?, no es pot efectuar una activitat per a la qual no es disposa de llicència. 

Així mateix, l'article 6.2.h) estableix que els titulars han de complir els horaris d'obertura i tancament dels establiments oberts al públic i els d'inici i acabament dels espectacles públics i les activitats recreatives. 

En l'informe no s'indica, però quin tipus d'infracció ha comès el titular de l'establiment, si una falta greu o una de molt greu. En qualsevol cas, l'article 48 de la Llei 11/2009, de 6 de juliol, determina que és falta greu dur a terme un espectacle o una activitat recreativa diferent dels que autoritza la llicència, i també dur-hi a terme espectacles públics o activitats recreatives, o fer-hi modificacions, sense tenir les llicències o les autoritzacions pertinents, o bé incomplir-ne les condicions. També és falta greu incomplir els horaris d'inici o acabament d'un espectacle públic o d'una activitat recreativa.

Per tant, el Síndic suggereix al departament d'Interior que si constata que aquest establiment ha comès més de dues infraccions en el termini d'un any, com sembla que ha succeït, n'ordeni la suspensió de la llicència fins que no cessi l'exercici de les activitats musicals que es desenvolupen en aquell local, per a les quals no disposa d'autorització, i que a més ocasionen molèsties als veïns.

Tramitació

Data Administració Tràmit

28/07/2011 Ajuntament de l'Albiol Sol·licitud d'informació a l'Administració
20/09/2011 Ajuntament de l'Albiol Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
09/11/2011 Ajuntament de l'Albiol Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/02/2012 Direcció General del Joc i d'Espectacles Sol·licitud d'informació a l'Administració
29/02/2012 Ajuntament de l'Albiol Sol·licitud d'informació a l'Administració
14/03/2012 Ajuntament de l'Albiol Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/04/2012 Departament d'Interior Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
18/07/2012 Departament d'Interior Resolució
27/03/2013 Ajuntament de l'Albiol Vulneració
27/03/2013 Departament d'Interior Vulneració
28/03/2013 Ajuntament de l'Albiol Seguiment finalitzat
28/03/2013 Departament d'Interior Seguiment finalitzat