Resolució
Q-04455/2010 Manca de resposta de l'Ajuntament de Blanes a diverses instàncies en què es demanava l'adaptació de la vorera d'un carrer.

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Persones amb discapacitat
Data d'inici 27/09/2010
Data de l'últim moviment 20/09/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Blanes Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

Els promotors exposen la seva queixa envers l'Ajuntament de Blanes per la manca de resposta a les instàncies en les quals sol·licitaven que s'estudiés rebaixar l'alçada de la vorera d'un carrer per facilitar la mobilitat d'un veí d'aquest carrer que es desplaça en cadira de rodes.

Contingut

L'Ajuntament en un inici va exposar que l'execució de la solució proposada pels promotors de la queixa no estava inclosa en les inversions previstes per a l'any 2010 però que malgrat això s'estava valorant la possibilitat d'incloure l'actuació en una obra actualment en execució corresponent a la campanya d'arranjament de paviments.

El Síndic indica que l'article 49 del Codi d'accessibilitat de Catalunya estableix que els ajuntaments són responsables del control i del seguiment de l'accessibilitat i de la supressió de barreres arquitectòniques, i a aquest efecte han de vetllar pel compliment de l'ordenament en matèria d'accessibilitat i elaborar els plans que derivin de la seva aplicació. 

A més a més, el desembre de 2008 es va completar el termini màxim assenyalat per a l'elaboració i la implantació dels plans d'adaptació i supressió de barreres arquitectòniques, de manera que el Síndic suggereix a l'Ajuntament que, si encara no s'ha executat la solució que es va proposar com a més òptima en aquest cas concret, opti per un itinerari practicable alternatiu, de manera que el veí en qüestió pugui creuar el carrer amb la màxima facilitat i seguretat.

L'Ajuntament de Blanes accepta el suggeriment del Síndic i informa que recentment s'ha executat l'obra consistent a elevar la calçada al nivell de la vorera.

Tramitació

Data Administració Tràmit

07/10/2010 Ajuntament de Blanes Sol·licitud d'informació a l'Administració
27/10/2010 Ajuntament de Blanes Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
22/12/2010 Ajuntament de Blanes Sol·licitud d'informació a l'Administració
28/12/2010 Ajuntament de Blanes Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
22/06/2011 Ajuntament de Blanes Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
07/09/2011 Ajuntament de Blanes Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
20/09/2011 Ajuntament de Blanes Resolució

Expedients Relacionats

Q-04456/2010