Resolució
Q-04486/2011 Disconformitat amb el Servei Català de Trànsit per la tramitació d'un expedient sancionador.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu sancionador i expropiació forçosa
Data d'inici 07/07/2011
Data de l'últim moviment 08/06/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Interior L'interessat desisteix

Plantejament

El promotor de la queixa es mostra disconforme amb la tramitació contra ell d'un expedient sancionador que en un principi es va imputar a la titular del vehicle, contra la qual es va incoar un expedient sancionador.

Aporta documentació que acredita aquests fets i manifesta que la sanció va ser abonada amb descompte per la titular del vehicle, la qual, malgrat haver identificat el promotor de la queixa com a conductor del vehicle, se'n va desdir posteriorment.

La persona interessada al·lega que en l'advertiment que figura a la notificació de l'acord d'incoació d'ofici de l'expedient sancionador, ja quedava constància del fet que si l'abonament de la sanció s'efectua amb descompte el procediment finalitza i no es té en compte la identificació efectuada per la persona imputada.

Malgrat aquest advertiment, el procediment sancionador va continuar contra la persona interessada, a qui no s'ha admès la presentació d'un recurs de reposició ni tampoc d'un recurs extraordinari de revisió, i es mostrava preocupat per la detracció de punts que comportava la infracció imputada.

Contingut

El Servei Català de Trànsit (en endavant SCT) exposa que com a conseqüència de la infracció imputada, la titular del vehicle va identificar la persona interessada com a conductor i va pagar la sanció amb el descompte estipulat del 50%.

El Síndic entén que en aquest moment, d'acord amb el mateix escrit d'incoació del procediment sancionador notificat a la titular del vehicle, calia donar per finalitzat el procediment i no haver atès la identificació que ella va fer i de la qual després es va retractar.

Ateses aquestes circumstàncies i els principis de bona fe i confiança legítima que han de presidir les actuacions administratives, d'acord amb el que estableix l'article 3 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, el Síndic suggereix al Departament d'Interior que doni les ordres oportunes per tal que es revisi l'actuació de l'SCT i es revoqui l'acord d'incoació contra la persona interessada, atès que amb el pagament de la sanció amb bonificació efectuat per la titular del vehicle hauria d'haver finalitzat, d'acord amb el que estableix l'article 80 de la Llei de trànsit, circulació de vehicles a motor i seguretat vial.

Tramitació

Data Administració Tràmit

26/08/2011 Servei Català de Trànsit SCT Sol·licitud d'informació a l'Administració
08/11/2011 Departament d'Interior Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
22/11/2011 Departament d'Interior Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
28/12/2011 Departament d'Interior Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
30/01/2012 Departament d'Interior Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
20/04/2012 Departament d'Interior Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
21/05/2012 Servei Català de Trànsit SCT Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
08/06/2012 Departament d'Interior Altres formes de finalitzar

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú- BOE.295 (27/11/1992)