Resolució
Q-04487/2011 Preocupació per la possibilitat que s'iniciï un procediment de desnonament per no disposar de cèdula d'habitabilitat.

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Desnonaments
Data d'inici 07/07/2011
Data de l'últim moviment 20/12/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament d'Esplugues de Llobregat Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta que properament serà desnonat del seu domicili, per raons de seguretat, salubritat i necessitat d'efectuar les reformes necessàries al seu domicili per fer-lo dignament habitable. 

Refereix que percep una pensió no contributiva i té reconegut un grau de discapacitat del 71%, fet que no li permet treballar. 

Ha sol·licitat ajut als serveis socials de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat, però en el context de crisi econòmica actual no li poden facilitar cap lloc on establir-se.

Contingut

De la informació tramesa per l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat, se'n desprèn que aquest consistori a dut a terme dues actuacions que comporten l'acceptació dels suggeriments que li va fer el Síndic:

En primer lloc, en relació amb la inscripció al Registre de sol·licitants d'habitatge amb protecció oficial a l'oficina d'habitatge d'Esplugues de Llobregat, s'informa que la persona interessada va anul·lar la inscripció, atès que en cas que li fos adjudicat un habitatge amb protecció oficial no podria fer front al pagament. 

I en segon lloc, pel que fa al seguiment d'aquest cas conjuntament amb Càritas, el Servei d'Acció Social de l'Ajuntament manté un seguiment periòdic amb aquesta organització, amb la finalitat que la persona interessada, en funció de la disponibilitat, pugui ocupar una plaça en un pis per a col·lectius d'especial vulnerabilitat. 

No obstant l'anterior, l'Ajuntament també ha informat el Síndic que a la darrera sessió de coordinació amb Càritas, no es va garantir cap plaça, però es va establir que la persona interessada podia compartir durant un mes una habitació en un alberg, com a pas previ per a poder accedir a un pis compartit.

En conseqüència, el Síndic considera que l'Ajuntament ha acceptat els seus suggeriments i dóna per finalitzades les seves actuacions en aquest cas.

Tramitació

Data Administració Tràmit

11/08/2011 Ajuntament d'Esplugues de Llobregat Sol·licitud d'informació a l'Administració
28/09/2011 Ajuntament d'Esplugues de Llobregat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
11/10/2011 Ajuntament d'Esplugues de Llobregat Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
07/12/2011 Ajuntament d'Esplugues de Llobregat Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
20/12/2011 Ajuntament d'Esplugues de Llobregat Resolució