Resolució
Q-04503/2011 Disconformitat amb l'actuació del Servei d'Ocupació a Catalunya.

Matèries
Polítiques socials
Treball i pensions
Prestació d'atur
Data d'inici 08/07/2011
Data de l'últim moviment
Administracions afectades

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta el seu desacord amb la desestimació de la reclamació prèvia a la via judicial social que va formular contra la resolució del Servei Públic d'Ocupació Estatal (en endavant SPEE). Aquesta resolució suspenia el dret del promotor a la prestació d'atur durant un mes, perquè no havia renovat la demanda d'ocupació en la forma i en les dates determinades en el seu document de renovació.

Contingut

Arran d'altres queixes que el Síndic ha rebut sobre la descoordinació entre els diferents òrgans de les oficines de treball del Servei d'Ocupació de Catalunya (en endavant SOC), el Síndic s'ha adreçat al Departament d'Empresa i Ocupació, el qual ha informat de les diverses gestions dutes a terme pel SOC, les quals han millorat i van corregint la gestió objecte de les queixes rebudes.

El Departament d'Empresa i Ocupació indica que s'ha informat les persones afectades sobre la gestió del SOC.

Pel que fa a la futura coordinació del personal de les oficines de treball del SOC dependents del Departament d'Empresa i Ocupació amb el personal de les oficines de treball de l'SPEE, el Departament indica que tan bon punt es tanquin les negociacions del nou conveni entre el SOC i l'SPEE n'informarà el Síndic.

Pel que fa a les consideracions que formulava el promotor de la queixa respecte de l'anulació i l'arxivament de la sanció que li va imposar l'SPEE, aquesta petició no pot ser corresposta pel Servei d'Ocupació de Catalunya ni pel Síndic, atesa la manca de competència d'aquest organisme en aquesta qüestió, en tractar-se d'una prestació contributiva, competència de les politiques passives de l'SPEE dependent del Ministeri de Treball i Immigració.

Per tot això, el Síndic clou les seves actuacions en aquest cas.