Resolució
Q-04512/2015 Queixa relativa als als problemes econòmics i d'habitatge que pateix una persona amb quatre fills a càrrec

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Drets de les famílies. Subvencions i ajuts
Data d'inici 30/06/2015
Data de l'últim moviment 09/12/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Caldes de Malavella Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Contingut

El promotor de la queixa exposa que vivia de lloguer amb la seva dona i quatre fills, però com que l'empresa on treballava no li pagava el sou va haver de deixar de pagar el lloguer i abandonar el pis on vivien. Fa dos anys, la família va ocupar un habitatge propietat de Servihàbitat. Han estat intentant negociar amb el banc un lloguer social però no arriben a cap acord. 

De l'informe de l'Ajuntament de Caldes de Malavella se'n desprèn que la problemàtica d'infrahabitatge persisteix, però també que l'Ajuntament està acompanyant la família, darrerament amb la incorporació d'un tècnic que es dedica específicament a facilitar les gestions a les famílies amb problemes d'habitatge, per poder resoldre definitivament aquesta situació. 

El promotor, però, afegeix que des de fa un mes ja no tenen aigua corrent a l'habitatge, i tem que properament es produeixi un tall d'electricitat. Aquesta situació obliga a trobar una solució ràpida a la problemàtica d'infrahabitatge d'aquesta família, a fi de garantir unes condicions materials de vida adequades per als infants afectats.

El Síndic recorda que la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de l'infant estableix en l'article 27 el dret de tots els infants a un nivell de vida adequat al seu desenvolupament físic, mental, espiritual, moral i social, i el deure de les administracions públiques de prendre les mesures apropiades per ajudar els pares i les altres persones responsables de l'infant a fer efectiu aquest dret i, en cas de necessitat, donar ajut material i programes de suport, principalment pel que fa a la nutrició, el vestit i l'habitatge. 

Des d'aquesta perspectiva, el Síndic demana a l'Ajuntament de Caldes de Malavella que continuï proporcionant i intensificant, si escau, el suport necessari per tal de normalitzar tan aviat com sigui possible la situació residencial d'aquesta família, en col·laboració amb la persona interessada, a fi que els infants afectats tinguin garantides unes condicions materials de vida adequades per al seu desenvolupament.

Tramitació

Data Administració Tràmit

21/07/2015 Ajuntament de Caldes de Malavella Sol·licitud d'informació a l'Administració
07/09/2015 Ajuntament de Caldes de Malavella Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
07/09/2015 Ajuntament de Caldes de Malavella Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/09/2015 Ajuntament de Caldes de Malavella Resolució pendent d'acceptació
04/11/2015 Ajuntament de Caldes de Malavella Resposta a la resolució pendent d'acceptació
06/11/2015 Ajuntament de Caldes de Malavella No irregularitat
09/12/2015 Ajuntament de Caldes de Malavella Seguiment finalitzat

Expedients Relacionats

Q-04662/2015