Resolució
Q-04561/2011 Disconformitat amb la manca d'intervenció de la Guàrdia Urbana de Barcelona davant de la presència de porcs senglars a la vora d'un alberg amb cinquanta-sis infants.

Matèries
Seguretat ciutadana i justícia
Actuació de forces de seguretat
Data d'inici 11/07/2011
Data de l'últim moviment 27/10/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada manifesta la seva disconformitat amb la manca d'intervenció de la Guàrdia Urbana de Barcelona davant de la presència de porcs senglars a la vora d'un alberg amb cinquanta-sis infants. 

La persona interessada informa que va demanar ajuda a la Guàrdia Urbana, els agents de la qual no van aparèixer fins que va dir que posaria una denúncia.

Contingut

L'Ajuntament de Barcelona informa que no es va poder atendre la trucada de la persona interessada de forma immediata per manca de disponibilitat d'efectius. En aquest sentit, el Síndic recorda a l'Ajuntament que es tractava d'una urgència, pel fet que es tractava d'infants amb necessitats especials en situació de perill. 

L'Ajuntament també informa que cap a les 21.45 hores la patrulla policial va donar el servei per finalitzat per no haver localitzat ni els porcs senglars ni la persona que havia trucat. 

En aquest sentit, el Síndic suggereix que s'adoptin les mesures necessàries per adequar el nombre d'efectius policials a les necessitats de la població i que es revisin els protocols d'actuació en aquests casos.

Tramitació

Data Administració Tràmit

21/07/2011 Àrea de Presidència, Règim Interior, Seguretat i Mobilitat Sol·licitud d'informació a l'Administració
20/10/2011 Àrea de Presidència, Règim Interior, Seguretat i Mobilitat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
27/10/2011 Ajuntament de Barcelona Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei orgànica 1/1992, de 21 de febrer, de protecció de la seguretat ciutadana- BOE.46 (22/02/1992)