Resolució
Q-04566/2011 Disconformitat amb la denegació d'un permís ordinari a un intern.

Matèries
Seguretat ciutadana i justícia
Serveis penitenciaris
Data d'inici 11/07/2011
Data de l'últim moviment 09/11/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Justícia Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada manifesta que el mes de març de 2011 va ser regressat a segon grau de tractament per motius de consum de tòxics, manca de pagament de la responsabilitat civil i per un problema de ludopatia. Segons refereix, no té problemes amb el consum de tòxics, però tot i això l'Administració penitenciària troba necessari que faci el curs de toxicomanies. 

També exposa que està diagnosticat d'hiperactivitat, ansietat i ludopatia, i demana poder seguir fent el curs per tractar-se del problema de ludopatia.
 
Es queixa perquè va sol·licitar un permís ordinari per al mes d'agost de 2011, però li ha estat denegat per la Junta de Tractament.

Contingut

El Departament de Justícia informa que la persona interessada va ser regressada de grau per insuficiència en el pagament de la responsabilitat civil i manca d'abordatge del consum de cocaïna i alcohol i de joc patològic. Va ser inicialment classificat al tercer grau de tractament penitenciari i va gaudir de tretze permisos de cap de setmana i dos d'ordinaris. 

El Síndic entén que hi ha un conjunt de factors positius que podrien facilitar l'accés, inicialment, a un règim de vida en semillibertat restringit (article 82 del Reglament penitenciari), per passar, un cop l'intern consolidi l'evolució, al règim obert.
 
Per aquest motiu, el Síndic suggereix al Departament de Justícia que l'equip multidisciplinari estudiï les possibilitats de formular un nou programa de tractament dissenyat en funció de les necessitats de la persona interessada, centrat principalment en l'abordatge de les problemàtiques toxicològiques i de ludopatia i el seguiment del pagament de la responsabilitat civil. I si aquesta persona consolida una evolució positiva en el tractament, que es comenci a iniciar novament el contacte amb l'exterior, atesa la proximitat de les dates de compliment definitiu de la condemna.

Tramitació

Data Administració Tràmit

11/08/2011 Direcció General de Serveis Penitenciaris Sol·licitud d'informació a l'Administració
26/09/2011 Departament de Justícia Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
04/10/2011 Departament de Justícia Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
26/10/2011 Departament de Justícia Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
09/11/2011 Departament de Justícia Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Reial decret 190/1996, de 9 de febrer, pel qual s'aprova el Reglament Penitenciari- BOE.40 (15/02/1996)