Resolució
Q-04581/2015 Queixa relativa a la tramitació d'una sol·licitud de modificació d'autorització d'obres en un centre educatiu de Granollers

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Preinscripció a l'educació i centres
Data d'inici 02/07/2015
Data de l'últim moviment 16/12/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Ensenyament Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

El promotor de la queixa exposa que el 20 d'abril de 2015 es va demanar al Departament d'Ensenyament autorització per dur a terme unes obres en un centre educatiu de Granollers que està format per dos locals ubicats en emplaçaments de la ciutat diferents. El primer necessita que s'hi duguin a terme unes obres que no comporten la reducció de les dimensions dels espais ni canvis d'ús o destinació que alterin els requisits mínims que es van tenir en compte per atorgar l'autorització.  

Exposa que es va fer la petició a l'Administració i que va ser denegada, però addueix que no es va donar resposta als motius pels quals no és d'aplicació la normativa ni s'ha obert cap expedient administratiu al qual poder presentar recurs en contra.

En vista de l'informe tramès pel Departament d'Ensenyament, el Síndic no observa indicis d'irregularitat en la qüestió de fons que es planteja. Tot i això, pel que fa a la resposta que es va trametre a la persona interessada en data 21 de gener de 2015, en l'informe del Departament es fa referència a l'article 71 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, segons el qual si la sol·licitud d'iniciació d'un expedient no reuneix els requisits que exigeix la legislació específica aplicable, s'ha de requerir la persona interessada perquè aporti els documents preceptius. Això no obstant, l'article també estableix que s'ha d'incloure la indicació que, si no es fa, es considera que la persona interessada desisteix de la seva petició ?amb la resolució prèvia que s'ha de dictar en els termes que preveu l'article 42?.

L'article 42 de la Llei 30/1992 estableix l'obligació de l'Administració de resoldre en tots els procediments i de notificar la resolució, fins i tot en els casos de desistiment de la sol·licitud.

D'acord amb aquesta regulació, l'òrgan al qual la persona interessada va adreçar la sol·licitud, un cop transcorregut el termini per aportar la documentació que se li havia requerit, hauria d'haver dictat resolució administrativa que declarés que se la considerava desistida del procediment, amb els requisits corresponents, inclòs el peu de recurs.

Per aquest motiu, atès que la manca de possibilitat de continuar la tramitació del procediment era un dels motius de queixa de la persona interessada, el Síndic suggereix al Departament que es dicti resolució administrativa en resposta a la sol·licitud de modificació de l'autorització d'obertura d'aquest centre educatiu, amb el contingut que escaigui i d'acord amb l'article 89 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre.

Tramitació

Data Administració Tràmit

15/07/2015 Direcció General de Centres Concertats i Centres Privats Sol·licitud d'informació a l'Administració
01/09/2015 Direcció General de Centres Concertats i Centres Privats Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
22/09/2015 Departament d'Ensenyament Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
16/10/2015 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació
11/11/2015 Departament d'Ensenyament Resposta a la resolució pendent d'acceptació
16/12/2015 Departament d'Ensenyament Resolució pendent d'acceptació