Resolució
Q-04583/2012 Possible vulneració de les normes relatives a la protecció de dades personals

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu
Data d'inici 22/06/2012
Data de l'últim moviment 26/02/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament dels Hostalets de Pierola Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb relació a la difusió d'una videogravació d'una càmera de seguretat en què apareix la seva imatge durant una sessió del Ple de l'Ajuntament dels Hostalets de Pierola. 

Informa que ja ha denunciat davant l'Agència Catalana de Protecció de Dades la possible vulneració de les normes relatives a la protecció de dades personals, i que aquesta agència ha incoat un procediment per determinar una possible vulneració en aquesta matèria.

Contingut

L'Agència Catalana de Protecció de Dades i el Síndic de Greuges de Catalunya van establir un conveni de col·laboració per coordinar les actuacions que afectin àmbits d'interès comú. En aplicació d'aquest conveni de col·laboració, el Síndic considera pertinent suspendre les seves actuacions fins a disposar de la resolució del procediment sancionador incoat per l'Agència Catalana de Protecció de Dades. 

Sens perjudici d'això, el promotor de la queixa plantejava també el seu desacord pel fet que va sol·licitar còpia de la gravació d'aquella sessió plenària i l'Ajuntament li va respondre que, si bé li permetia accedir a la gravació a les dependències municipals, li denegava obtenir-ne una còpia. 

El Síndic considera que si l'Ajuntament va determinar que el document videogràfic o sonor havia de ser accessible a les persones, com ha estat el cas, i no es produeix cap de les excepcions a l'accés legalment establertes, aquest accés ha de comportar també el dret a obtenir una còpia del document. Una altra cosa és que consideri que cal repercutir en el sol·licitant el cost del suport de la còpia que se li entregui, però el dret a accedir a informació pública comporta també el dret a obtenir una còpia d'aquesta informació.

Tramitació

Data Administració Tràmit

04/07/2012 Ajuntament dels Hostalets de Pierola Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
16/08/2012 Ajuntament dels Hostalets de Pierola Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
17/10/2012 Ajuntament dels Hostalets de Pierola Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
22/01/2013 Ajuntament dels Hostalets de Pierola Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
21/02/2013 Ajuntament dels Hostalets de Pierola Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
26/02/2013 Ajuntament dels Hostalets de Pierola Seguiment finalitzat