Resolució
Q-04591/2009 Manca de resposta del Departament de Salut a una reclamació perquè els centres de salut no apliquen de manera homogènia la taxa d'emissió de certificats.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu
Data d'inici 01/10/2009
Data de l'últim moviment 01/02/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor es queixa de la manca de resposta del Departament de Salut a un escrit de reclamació perquè els centres de salut no apliquen de manera homogènia el cobrament per l'emissió certificats. 

La persona interessada explica que per formar part de la borsa d'interins de professors de secundària ha de presentar un certificat mèdic. Per això, es va dirigir al centre d'atenció primària (en endavant CAP) La Franja-Torreforta de Tarragona per obtenir-lo. El promotor de la queixa manifesta que va haver d'abonar 11,80 euros per recollir aquest certificat, però coneix altres sol·licitants que s'han adreçat a altres CAP de Tarragona i no han hagut de satisfer aquest import.

El reclamant va exposar aquestes circumstàncies en un escrit adreçat al Departament del Salut el 24 de juliol de 2010, en què també demanava la devolució de l'import que ell va haver d'abonar. Tot i això, no n'ha rebut cap resposta.

Contingut

El Departament de Salut explica que el certificat que va sol·licitar el promotor, per aportar-lo a un procediment administratiu, no està exclòs de pagament de la taxa establerta per a aquest servei. 

Tanmateix, no indica si s'havia donat resposta expressa a l'escrit de la persona interessada. Per tant, el Síndic recorda el deure legal de fer-ho així. 

D'altra banda, i atès que la queixa plantejava també que el pagament de la taxa no s'exigia a tots els CAP de Tarragona per a supòsits idèntics, el Síndic suggereix que caldria verificar si efectivament és així i, si fos el cas, recordar als centres que han d'aplicar de forma homogènia el que estableix la Instrucció 6/2009 del Servei Català de la Salut, relativa a l'emissió d'informes i certificats de l'estat de salut, pel que fa a l'exigibilitat de la taxa per expedició del certificat. 

Amb aquests recordatori i aquest suggeriment, es finalitza aquesta actuació.

Tramitació

Data Administració Tràmit

05/11/2009 Departament de Salut Sol·licitud d'informació a l'Administració
21/01/2010 Departament de Salut Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
26/03/2010 Departament de Salut Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/06/2010 Departament de Salut Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
30/11/2010 Departament de Salut Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
01/02/2011 Departament de Salut Resolució