Resolució
Q-04599/2010 Manca de resposta del Consell Comarcal del Baix Llobregat a una petició formulada per l'Associació de Fusters i Ebenistes d'aquesta comarca relativa a la limitació horària a les zones de càrrega i descàrrega.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Autoritzacions i concessions
Data d'inici 30/09/2010
Data de l'últim moviment 27/09/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Consell Comarcal del Baix Llobregat Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

L'Associació de Fusters i Ebenistes del Baix Llobregat manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta a una petició que van formular amb relació a la limitació horària a les zones de càrrega i descàrrega. 

Els promotors de la queixa manifesten que van formular personalment aquesta petició en una reunió duta a terme amb el Consell Comarcal el 14 de maig de 2010, i afirmen que posteriorment l'han reiterat en diverses ocasions telefònicament i per correu electrònic sense obtenir una resposta a la qüestió plantejada.

Contingut

En l'escrit tramès pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, s'informa que la petició de l'Associació era l'homologació a tots els municipis de la comarca d'un rellotge per al control de temps d'estacionament en les zones de càrrega i descàrrega per als membres d'aquesta associació empresarial.

Així mateix, s'explica que en l'entrevista personal mantinguda amb els representats de l'Associació, se'ls va informar que el Consell Comarcal no té competències en l'ordenació viària dels municipis, però que el Consell es va oferir per traslladar la proposta als responsables municipals. 

També es manifesta que les gestions que ha dut a terme aquesta administració no han obtingut el resultat desitjat, però que en el marc de les reunions amb els municipis i dins el Fòrum Comarcal de la Mobilitat, el Consell plantejarà la proposta de l'Associació de Fusters i Ebenistes.

Tanmateix, en vista del que tant el Consell Comarcal com els promotors exposen, el Síndic no observa que després de l'entrevista personal s'hagi informat del resultat de les gestions del Consell els responsables municipals o bé dins el Fòrum de la Mobilitat, malgrat que els representants de l'Associació han sol·licitat, tant telefònicament com per correu electrònic, que se'ls mantingui informats de les actuacions del Consell.

La Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, reconeix el dret dels ciutadans a una informació veraç i de qualitat, i malgrat que el Síndic considera que cal una norma amb rang de llei que reguli de manera integral i específica l'exercici d'aquest dret, les administracions han de ser proactives tant en la difusió de la informació com en la resposta a les peticions d'informació. 

És per això, que el Síndic demana al Consell Comarcal del Baix Llobregat que informi l'Associació de Fusters i Ebenistes del resultat de les seves gestions, tant enfront dels responsables municipals com dins del Fòrum Comarcal de la Mobilitat.

Tramitació

Data Administració Tràmit

22/10/2010 Consell Comarcal del Baix Llobregat Sol·licitud d'informació a l'Administració
30/12/2010 Consell Comarcal del Baix Llobregat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
12/04/2011 Consell Comarcal del Baix Llobregat Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
10/06/2011 Consell Comarcal del Baix Llobregat Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
01/08/2011 Consell Comarcal del Baix Llobregat Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
27/09/2011 Consell Comarcal del Baix Llobregat Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Decret 21/2003, de 21 de gener, pel qual s'estableix el procediment per fer efectiu el dret de petició davant les administracions públiques catalanes- DOGC.3810 (29/01/2003)
Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya - DOGC.5686 (05/08/2010)
Llei orgànica 4/2001, reguladora del dret de petició- BOE.272 (13/11/2001)