Resolució
Q-04600/2014 Manca d'accés als ajuts de llibres i material escolar per al curs 2014-2015

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Beques i ajuts
Data d'inici 16/06/2014
Data de l'últim moviment 24/12/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Sentmenat Pendent d'acceptació per l'administració

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca d'accés als ajuts de llibres i material escolar per al curs 2014-2015. 

Exposa que els seus dos fills resideixen al municipi de Sentmenat i estan escolaritzats a Sabadell. Ha volgut sol·licitar l'ajut de llibres i material escolar a l'Ajuntament de Sabadell, però no ha estat possible perquè no estan empadronats al municipi. D'altra banda, ha demanat l'ajut de llibres a l'Ajuntament de Sentmenat però l'hi han denegat perquè que els seus fills estan escolaritzats fora del municipi.

Contingut

Al marge del deure del Departament d'Ensenyament de proporcionar suport econòmic a l'alumnat socialment desfavorit per a l'adquisició dels llibres de text i material escolar, el Síndic també recorda que, un cop l'Ajuntament de Sentmenat estableix un sistema d'ajuts, l'accés a aquest sistema d'ajuts ha de produir-se en condicions d'igualtat i amb criteris que permetin assolir efectivament l'objectiu que es persegueix, que no és altre que proporcionar suport econòmic a l'alumnat que pateix dificultats econòmiques per garantir el dret a l'educació en igualtat d'oportunitats. 

En aquest context, el fet d'estar escolaritzat o no al municipi no esdevé una condició que es pugui justificar des de la perspectiva del dret a l'educació en igualtat d'oportunitats, ni tampoc de l'interès superior de l'infant, especialment si aquest alumne no percep altres ajuts pel fet d'estar escolaritzat en un altre municipi. 

En vista d'aquestes consideracions, el Síndic demana a l'Ajuntament de Sentmenat que revisi les bases de la convocatòria de cara al curs vinent per garantir que els infants residents al municipi tenen accés als ajuts per a l'adquisició de llibres de text i material escolar, en funció de les seves necessitats econòmiques i no del lloc d'escolarització, i que valori per al curs 2014/2015 la necessitat d'oferir suport econòmic a la família per mitjà dels serveis socials, amb l'objectiu de garantir que l'alumne afectat disposa de llibres de text i material escolar i està escolaritzat en condicions adequades.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/09/2014 Ajuntament de Sentmenat Sol·licitud d'informació a l'Administració
10/10/2014 Ajuntament de Sentmenat Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/10/2014 Ajuntament de Sentmenat Resolució pendent d'acceptació
16/12/2014 Ajuntament de Sentmenat Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
30/11/2015 Ajuntament de Sentmenat Resposta a la resolució pendent d'acceptació
24/12/2015 Ajuntament de Sentmenat Resolució pendent d'acceptació