Resolució
Q-04648/2011 Disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar vers l'ordre d'enderroc d'una construcció inacabada

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Disciplina urbanística i inspecció
Data d'inici 14/07/2011
Data de l'últim moviment 27/09/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Sant Pol de Mar Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar vers l'ordre d'enderroc d'una construcció inacabada.

Exposa que, per sentència del Jutjat Contenciós Administratiu número 3 de Barcelona, aquesta obra s'ha d'enderrocar perquè hi ha una part afectada de vialitat, però tot i que es va informar que l'enderroc es duria a terme com a molt tard al gener de 2011, encara no s'hi ha fet res.

Contingut

El Síndic recorda que una de les principals característiques que ha de tenir la intervenció dels ajuntaments en l'activitat d'edificació dels particulars per protegir la legalitat urbanística és la rapidesa de reacció i l'agilitat en la tramitació dels expedients, siguin sancionadors siguin de restauració de la realitat física alterada. Cal evitar que una intervenció poc curosa de l'Administració sigui la causant de la caducitat dels expedients, amb els costos que representa repetir tràmits ja efectuats, o de la prescripció de l'acció de restauració de la realitat física alterada o de l'ordenament jurídic infringit.

Segons l'article 219.4 del Text refós de la Llei d'urbanisme, aprovat pel Decret legislatiu 1/2005, de 26 de juliol, les ordres de restauració i les obligacions derivades de la declaració d'indemnització per danys i perjudicis prescriuen al cap de sis anys. Consegüentment, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que iniciï l'expedient d'execució forçosa de l'ordre d'enderroc sense més dilació i que n'agiliti la tramitació, d'acord amb els principis d'economia, celeritat i eficàcia.

Posteriorment, l'Ajuntament ha informat de l'inici de l'execució forçosa de l'ordre d'enderroc de les obres en qüestió. En conseqüència, el Síndic considera acceptat el seu suggeriment i finalitza la seva intervenció en aquest assumpte.

Tramitació

Data Administració Tràmit

28/07/2011 Ajuntament de Sant Pol de Mar Sol·licitud d'informació a l'Administració
20/09/2011 Ajuntament de Sant Pol de Mar Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/09/2011 Ajuntament de Sant Pol de Mar Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
22/03/2012 Ajuntament de Sant Pol de Mar Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
19/04/2012 Ajuntament de Sant Pol de Mar Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
30/04/2012 Ajuntament de Sant Pol de Mar Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
21/05/2012 Ajuntament de Sant Pol de Mar Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
05/06/2012 Ajuntament de Sant Pol de Mar Resolució
27/09/2012 Ajuntament de Sant Pol de Mar Seguiment finalitzat