Resolució
Q-04654/2014 Disconformitat amb la llista d'espera per a una intervenció a l'Hospital de Bellvitge

Matèries
Polítiques socials
Salut
Gestió dels recursos sanitaris
Data d'inici 16/06/2014
Data de l'últim moviment 31/10/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la llista d'espera en què es troba la seva mare perquè li col·loquin una pròtesi de maluc a l'Hospital de Bellvitge. 

Exposa que la seva mare consta en llista d'espera des del 6 de juny de 2013, per la qual cosa s'ha superat amb escreix el termini màxim d'espera de sis mesos de què gaudeix aquest procediment quirúrgic.

Contingut

El Decret 354/2002, de 24 de desembre, pel qual s'estableixen els terminis màxims d'accés a determinats procediments quirúrgics a càrrec del Servei Català de la Salut (CatSalut), recull que la pròtesi de maluc disposa d'un termini màxim d'espera de sis mesos, i que per garantir els terminis màxims d'accés establerts el CatSalut podrà derivar els usuaris i les usuàries, d'ofici o a petició d'aquests, a altres hospitals del SISCAT si manifesten expressament la seva conformitat. D'això es desprèn, doncs, que el CatSalut ha de vetllar pel compliment d'aquests terminis.

Tanmateix, en aquest cas no ha estat així i això ha suposat que la persona interessada hagi superat el temps determinat com a màxim per a aquesta intervenció sense que s'hagi dut a terme. Cal tenir en compte l'existència d'un compromís legal respecte del dret a ser intervingut en un termini màxim d'espera des de la inclusió del pacient en la llista d'espera i, en general, el que conté en el Decret 354/2002.

D'acord amb això, el Síndic suggereix al Departament de Salut que doni les ordres oportunes perquè el CatSalut es posi en contacte amb la persona interessada perquè pugui exercir el seu dret d'opció i ser intervinguda sense més demora.

Tramitació

Data Administració Tràmit

02/07/2014 Departament de Salut Resolució pendent d'acceptació
18/08/2014 Departament de Salut Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
15/09/2014 Departament de Salut Irregularitat
16/09/2014 Departament de Salut Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració
01/10/2014 Departament de Salut Resposta a la sol·licitud de seguiment a l'Administració
31/10/2014 Departament de Salut Seguiment finalitzat