Resolució
Q-04663/2014 Manca de resposta de l'Ajuntament de Font-Rubí a un escrit relatiu a la construcció d'una tanca sense llicència

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Planejament i execució urbanística
Data d'inici 17/06/2014
Data de l'últim moviment 25/02/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Font-Rubí Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta de l'Ajuntament de Font-Rubí a un escrit que hi va presentar el 23 de maig de 2014 en relació amb la construcció d'una tanca entre la seva parcel·la i la del veí, on actualment, segons afirma, ja hi ha una tanca vegetal formada per una filera d'arbres xiprers.

Contingut

L'Ajuntament de Font-Rubí exposa que ha comprovat que no consta en els arxius municipals que s'hagi sol·licitat llicència per construir la tanca en qüestió, i demana al Síndic que traslladi aquesta informació a la promotora de la queixa.

El Síndic recorda al consistori que, d'acord amb l'article 199 del Text refós de la Llei d'urbanisme, ?totes les accions o les omissions que presumptament comportin vulneració de les determinacions contingudes en la llei, en el planejament urbanístic o en les ordenances urbanístiques municipals, subjectes a sanció  de conformitat amb el que estableixen aquesta Llei i el reglament que la desplegui, han de donar lloc a les actuacions administratives necessàries per aclarir els fets i, subsegüentment, o bé directament, si no es requereix informació prèvia, a la incoació d'un expedient de protecció de la legalitat urbanística?. Així mateix, cal tenir present que ?la potestat de protecció de la legalitat urbanística és d'exercici preceptiu?. Per tant, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que tramiti l'expedient de protecció de la legalitat urbanística corresponent per la construcció de la tanca sense la llicència preceptiva.

D'altra banda, aquesta institució recorda a l'Ajuntament que l'article 53 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, estableix que les administracions estan obligades a dictar una resolució expressa en tots els procediments i a notificar-la siguin els que siguin la forma i el mitjà d'iniciació. En conseqüència, suggereix al consistori que doni resposta a la instància de la promotora i que la informi sobre les qüestions que hi plantejava.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/07/2014 Ajuntament de Font-Rubí Sol·licitud d'informació a l'Administració
11/08/2014 Ajuntament de Font-Rubí Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
15/09/2014 Ajuntament de Font-Rubí Resolució pendent d'acceptació
30/09/2014 Ajuntament de Font-Rubí Resposta a la resolució pendent d'acceptació
24/02/2015 Ajuntament de Font-Rubí Irregularitat
25/02/2015 Ajuntament de Font-Rubí Seguiment finalitzat