Resolució
Q-04683/2011 Disconformitat amb la gestió de l'Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles de dues llicències de taxi.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Autoritzacions i concessions
Data d'inici 15/07/2011
Data de l'últim moviment 11/11/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

Els promotors de la queixa manifesten la seva disconformitat amb la gestió de l'Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles de les sol·licituds de dues llicències de taxi que va sol·licitar al consistori. El Ple de l'Ajuntament va acordar crear dues noves llicències de taxi i revocar, per manca d'ús, les existents fins aleshores. 

Segons manifesten els promotors de la queixa, no es va convocar concurs per atorgar les noves llicències, sinó que només es va convocar concurs per a una llicència, i amb la modalitat de taxi a demanda, per acord de la Junta de Govern municipal.

Contingut

L'Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles informa que, pel que fa al silenci amb relació a l'atorgament de les dues llicències creades al seu dia, ja va respondre als escrits dels promotors.

El Síndic ha destacat davant d'aquest ajuntament que la resposta ha estat tramesa amb molt de retard respecte a la data en què els promotors es van adreçar per primera vegada a l'Administració local.

Amb relació a la decisió de suspendre la concessió d'una de les dues llicències i modificar les condicions de l'altra, el Síndic considera que la suspensió s'hauria d'haver acordat formalment i s'hauria d'haver sotmès al mateix informe del departament competent en matèria de transports, que és preceptiu per aprovar la llicència.

Pel que fa a la sol·licitud de revocació de la llicència de taxi concedida per concurs per incompliment de les condicions de prestació del servei establertes a la llicència, l'Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles assenyala que va donar resposta als promotors mitjançant escrit del secretari municipal, i diverses vegades de forma verbal. 

El Síndic constata que aquest escrit només fa referència a la possibilitat d'utilitzar altres vehicles diferents a l'assignat en cas de necessitat, i entén que no dóna resposta a totes les qüestions que plantegen els promotors.

Per aquest motiu, ha indicat a l'Ajuntament que hauria d'adoptar mesures per verificar que el servei es presta majoritàriament amb el vehicle designat a la llicència i amb les condicions adequades per al transport adaptat, d'acord amb les condicions de la llicència. 

Finalment, el Síndic ha demanat a l'Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles, d'una banda, que l'informi sobre les actuacions concretes que porti a terme per verificar el compliment de les condicions de la llicència, i, si escau, les mesures que adopti a partir del resultat d'aquesta verificació; i de l'altra, que li comuniqui la identificació del vehicle de taxi assignat a la llicència concedida i el tipus de tarifa que s'aplica al servei.

Tramitació

Data Administració Tràmit

14/09/2011 Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles Sol·licitud d'informació a l'Administració
10/10/2011 Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/01/2012 Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
30/03/2012 Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
08/10/2012 Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles Segona reiteració / No Col·laboració
12/11/2012 Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
13/12/2012 Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles Resolució
11/11/2013 Ajuntament de Sant Fost de Campsentelles Seguiment finalitzat