Resolució
Q-04685/2009 Disconformitat amb el Consorci d'Educació de Barcelona per l'adjudicació provisional d'una plaça docent d'una especialitat errònia.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Funció pública
Data d'inici 06/10/2009
Data de l'últim moviment 18/01/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Consorci d'Educació de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

Una professora d'orientació educativa exposa la seva disconformitat amb el Consorci d'Educació de Barcelona per la destinació provisional que li ha estat assignada per al curs 2009/2010.

La persona interessada diu que en la relació de centres sol·licitats va indicar que no volia una plaça d'atenció a la diversitat i, tot i això, se li va assignar una plaça d'aquest tipus a l'institut d'educació secundària (en endavant IES) Les Corts. En aquest sentit, en data 17 d'agost de 2009, va presentar un escrit al Consorci sobre aquest assumpte.

Així mateix, la promotora de la queixa exposa que s'ha posat en contacte en diverses ocasions amb la Inspecció educativa sense haver pogut resoldre's la situació.

Contingut

El Consorci d'Educació de Barcelona, en l'informe de resposta a la sol·licitud d'informació del Síndic, indica que la problemàtica que va motivar aquesta queixa va resultar d'un error inicial per part del centre en la concreció del perfil adequat al lloc de treball, cosa que va comportar la renúncia de la promotora a la plaça d'atenció a la diversitat, ja que la seva especialitat és la d'orientació educativa. De no haver-se produït aquesta errada en la definició de la plaça, s'hauria evitat l'assignació incorrecta a la promotora.

Per aquest motiu, el Síndic suggereix que s'adoptin les mesures adients per tal de verificar que les places i les especialitats en els centres docents que són objecte d'adjudicació provisional no continguin errades en la definició.

Així mateix, i en el cas que de cara al proper curs es produeixi una vacant a l'IES Les Corts en l'especialitat de la promotora de la queixa, el Síndic demana que li ho facin saber per tal que hi pugui optar d'acord amb els procediments previstos normativament. 

Amb aquests suggeriments, es donen per closes les actuacions.

Tramitació

Data Administració Tràmit

09/12/2009 Consorci d'Educació de Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
08/02/2010 Consorci d'Educació de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
17/06/2010 Consorci d'Educació de Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
19/07/2010 Consorci d'Educació de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
18/01/2011 Consorci d'Educació de Barcelona Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 22/1998, de 30 de desembre, de la Carta municipal de Barcelona- DOGC.2801 (08/01/1999)