Resolució
Q-04693/2009 Disconformitat amb la Diputació de Lleida pel risc per a la seguretat dels vianants que representa el pas de la carretera LP-4033 pel nucli de Prats, a la Cerdanya.

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Planejament i execució urbanística
Data d'inici 06/10/2009
Data de l'últim moviment 12/04/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Diputació de Lleida Actuació no irregular de l'administració

Plantejament

La promotora de la queixa mostra la seva disconformitat amb el risc per a la seguretat dels vianants que representa el pas de la carretera LP-4033 pel nucli de Prats, al municipi de Prats i Sansor, a la Cerdanya.

Segons esposa la promotora, l'estretament de la calçada no deixa espai lliure als vianants, amb al perillositat que això comporta atesa la quantitat de vehicles que hi circulen. En aquest sentit, també remarca que no hi ha elements reductors de la velocitat dels vehicles a les entrades del nucli.

Contingut

En data 21 d'octubre de 2009, el Síndic va demanar informació a la Diputació de Lleida sobre la queixa referida al risc per a la seguretat dels vianants que representa el pas de la carretera LP-4033 pel nucli de Prats, al municipi de Prats i Sansor, a la Cerdanya. Des d'aleshores, s'ha reclamat la resposta a aquest assumpte en diverses ocasions, sense obtenir la informació sol·licitada. 

Aquest silenci representa una manca de col·laboració amb el Síndic de Greuges de Catalunya que impedeix a aquesta institució complir de forma eficaç el mandat estatutari de defensa dels drets dels ciutadans enfront de les actuacions irregulars de les administracions públiques catalanes, en aquest cas la Diputació de Lleida.

En conseqüència, es donen per finalitzades les actuacions relatives a aquest expedient per manca de col·laboració de la Diputació de Lleida.

Per això, el Síndic indica que destacarà aquesta situació en l'informe anual al Parlament de Catalunya i valorarà l'oportunitat de fer-la pública als mitjans de comunicació.

Tramitació

Data Administració Tràmit

26/10/2009 Diputació de Lleida Sol·licitud d'informació a l'Administració
21/03/2011 Diputació de Lleida Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
12/04/2011 Diputació de Lleida Resolució