Resolució
Q-04702/2011 Irregularitats de l'Institut Català de la Salut a la convocatòria per cobrir places vacants de la categoria professional de diplomat/ada sanitari/ària d'infermeria (subgrup A2) d'atenció primària.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Funció pública
Data d'inici 18/07/2011
Data de l'últim moviment 13/10/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - No s'accepta la resolució

Plantejament

S'han rebut diverses queixes referides als resultats del primer exercici de la convocatòria per cobrir places vacants de la categoria professional de diplomat/ada sanitari/ària d'infermeria (subgrup A2) d'atenció primària, pel sistema de concurs oposició.

Segons exposen els promotors de les queixes, aquest exercici -que consistia a respondre un test de 90 preguntes- incloïa més de 25 preguntes mal formulades, amb múltiples interpretacions o amb més d'una opció correcta.

Així mateix, segons els promotors, només ha superat el primer exercici un 8% dels aspirants, fet que demostra que l'exercici no ha estat dissenyat de forma adequada.

En aquest sentit, els promotors indiquen que han presentat nombroses al·legacions en les quals es posa de manifest les errades en què incorrien algunes de les preguntes.

Contingut

En resposta a la petició d'informació cursada a l'Institut Català de la Salut, el Síndic ha rebut un informe que dóna compte de la diligència emesa pel tribunal qualificador de la convocatòria un cop resoltes les reclamacions presentades per les persones aspirants contra la plantilla amb les respostes, publicada el 21 de desembre de 2010. L'informe assenyala que el Tribunal va estimar que: cinc de les preguntes tenien dues possibles respostes correctes; dues preguntes s'havien d'anul·lar per incorreccions; i en una pregunta calia canviar la resposta donada com a correcta atès l'error tipogràfic detectat a la plantilla.

Així doncs, el Síndic ha suggerit al Departament de Salut que declari nul·les les preguntes esmentades i revisi de nou les puntuacions de totes les persones que es van presentar al primer exercici.

D'altra banda, i tenint en compte que moltes de les queixes rebudes amb relació a aquesta convocatòria coincidien a assenyalar que de les 90 preguntes tipus test se n'havia impugnat 24, mentre que el tribunal qualificador, per diligència de 4 de febrer de 2011, només n'havia estimat 8 sense emetre cap altre pronunciament sobre les restants, el Síndic ha demanat al Departament de Salut que l'informi dels motius pels quals no s'han estimat la resta de les preguntes impugnades.

Tramitació

Data Administració Tràmit

13/10/2011 Departament de Salut Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 24/2009, del 23 de desembre, del Síndic de Greuges- DOGC.5536 (30/12/2009)

Expedients Relacionats

Q-00618/2011
Q-00635/2011