Resolució
Q-04704/2011 Disconformitat amb la llista d'espera per a una visita amb un metge especialista de l'Hospital de la Vall d'Hebron

Matèries
Polítiques socials
Salut
Gestió dels recursos sanitaris
Data d'inici 18/07/2011
Data de l'últim moviment 18/04/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la llista d'espera per visitar-se amb un metge especialista de l'Hospital de la Vall d'Hebron. Té la visita programada per al mes de novembre de 2012.

Contingut

De la informació tramesa pel Departament de Salut, se'n desprèn que es va informar la persona interessada que s'havia autoritzat avançar la data de visita i que seria visitada per l'especialista el dia 20 de setembre de 2011.

Per això, atès que la visita es va avançar un any (del novembre de 2012 al setembre de 2011) i s'ha corregit el llarg termini d'espera de la persona interessada, el Síndic considera resolt el problema objecte d'aquesta queixa, per la qual cosa finalitza les seves actuacions en aquest expedient.

Això no obstant, el Síndic suggereix al Departament, amb motiu d'aquesta queixa i d'altres que ha rebut sobre la mateixa problemàtica, que s'adoptin les mesures organitzatives que siguin necessàries a fi de reduir els terminis d'espera per consultes externes i proves diagnòstiques i terapèutiques.

Altrament, cal que s'informi les persones interessades dels seus drets a ser atesos amb agilitat i a rebre informació del temps aproximat d'espera, o bé, com va succeir en el cas de la persona interessada, que es revisi la programació de les visites i es corregeixi, si escau, el temps d'espera per a la visita o la prova. 

Un cop fets aquests suggeriments, el Síndic tanca l'expedient.

Tramitació

Data Administració Tràmit

14/12/2011 Institut Català de la Salut Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
02/01/2012 Departament de Salut Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
18/04/2012 Departament de Salut Resolució