Resolució
Q-04718/2013 Disconformitat amb la resposta del Consorci d'Educació de Barcelona i de l'Ajuntament de Barcelona a la petició de l'associació de mares i pares de l'alumnat de l'escola Tomás Moro de reformar un espai per ubicar-hi el casal infantil del barri de Canyelles

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Preinscripció a l'educació i centres
Data d'inici 19/06/2013
Data de l'últim moviment 24/02/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució
Consorci d'Educació de Barcelona Actuació irregular de l'administració - Es soluciona el problema, després de la intervenció del Síndic

Plantejament

La promotora de la queixa, en nom i representació de l'associació de mares i pares de l'alumnat de l'escola Tomás Moro, del barri de Canyelles de Barcelona, manifesta que han sol·licitat al Consorci d'Educació i a l'Ajuntament de Barcelona la reforma de l'antiga casa del conserge per tal que s'hi pugui ubicar el casal infantil del barri de Canyelles, atès que, actualment, les activitats d'aquest casal s'han de fer a l'escola pública Tomás Moro. A més a més, al·leguen motius de manca de salubritat. 

Sembla que el Consorci d'Educació els va respondre que això era competència de l'Ajuntament de Barcelona, i l'11 de juny de 2013 se'ls va informar des del Districte de Nou Barris que l'adequació d'aquest equipament és responsabilitat del Consorci d'Educació.

Contingut

En l'informe de l'Ajuntament de Barcelona s'exposa que el Consorci d'Educació de Barcelona té la competència de fer les obres de reforma, ampliació i millora dels centres docents públics, de manera que una eventual intervenció al centre escolar esmentat recauria sobre aquesta administració. 

Si bé el Síndic comparteix que, en efecte, el Consorci d'Educació de Barcelona té atribuïda aquesta competència, convé recordar que la petició formulada per l'associació té a veure amb l'habilitació d'un espai d'un equipament escolar per a un ús no escolar, més vinculat al lleure, que remet a competències pròpies de l'Ajuntament de Barcelona. És a dir, que per fer obres al centre cal l'aprovació del Consorci d'Educació de Barcelona, però difícilment aquesta administració aprovaria aquestes obres sense que l'Ajuntament de Barcelona valorés la necessitat i l'oportunitat d'habilitar aquest espai per al casal de barri.

Des d'aquest punt de vista, doncs, el Síndic demana a l'Ajuntament de Barcelona que analitzi conjuntament amb el Consorci d'Educació de Barcelona la necessitat i l'oportunitat de reformar la caseta del conserge per ubicar-hi el casal de barri i que doni una resposta motivada a l'AMPA de l'escola Tomàs Moro.

Tramitació

Data Administració Tràmit

15/07/2013 Districte de Nou Barris Sol·licitud d'informació a l'Administració
15/07/2013 Consorci d'Educació de Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
02/09/2013 Consorci d'Educació de Barcelona Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
02/09/2013 Districte de Nou Barris Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
07/10/2013 Ajuntament de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
11/10/2013 Ajuntament de Barcelona Resolució pendent d'acceptació
21/10/2013 Consorci d'Educació de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
15/11/2013 Consorci d'Educació de Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
27/11/2013 Ajuntament de Barcelona Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
24/12/2013 Consorci d'Educació de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
24/12/2013 Ajuntament de Barcelona Resposta a la resolució pendent d'acceptació
21/02/2014 Consorci d'Educació de Barcelona Altres formes de finalitzar
21/02/2014 Ajuntament de Barcelona Irregularitat
21/02/2014 Districte de Nou Barris Irregularitat
24/02/2014 Ajuntament de Barcelona Seguiment finalitzat