Resolució
Q-04735/2013 Disconformitat amb la retirada de la senyalització de la reserva d'una plaça d'estacionament per a persones amb discapacitat per part de l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera

Matèries
Polítiques socials
Serveis socials
Persones amb discapacitat
Data d'inici 19/06/2013
Data de l'últim moviment 01/04/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Santa Maria de Palautordera Actuació irregular de l'administració - Es soluciona el problema, després de la intervenció del Síndic

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el fet que l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera hagi retirat la senyalització de la reserva d'una plaça d'estacionament per a persones amb discapacitat que se li havia atorgat el 9 de gener de 2013.

Explica que quan ha demanat una explicació a l'Ajuntament se li ha indicat que per continuar tenint la plaça reservada per a persona amb discapacitat cal que sol·liciti un gual.

Contingut

En vista de l'informe tramès per l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, el Síndic entén que l'Administració té arguments raonables i jurídicament vàlids per reconsiderar la decisió presa per la Junta de Govern el 9 de gener de 2013 en relació amb la sol·licitud de reserva d'estacionament per a persones amb discapacitat presentada per la promotora de la queixa. De fet, la manifestació de la persona interessada en el sentit que mai no aparca a la via pública i que el seu domicili habitual té garatge privat són elements nous que poden donar peu a valorar la necessitat d'una reserva d'aparcament davant de casa seva.

Ara bé, en relació amb l'acte administratiu mitjançant el qual es deixa sense efectes l'acord adoptat per la Junta de Govern Local en data 9 de gener d'enguany, de l'escrit de l'Ajuntament pot deduir-se que la decisió de no fer la senyalització de la reserva d'estacionament ha estat presa sense suport de cap acte administratiu, ja que només s'informa que va quedar ?parada temporalment per aquest motiu la senyalització definitiva (...)?. Tampoc no s'explica si la informació que s'ha traslladat al Síndic s'ha exposat a la persona interessada.

Vist això, el Síndic considera que en aquest cas és necessari que la decisió presa per l'Ajuntament de suspendre de facto la senyalització definitiva de la reserva d'aparcament de la persona interessada, o qualsevol altra decisió contrària al contingut de l'Acord de Govern de 9 de gener de 2013, sigui acordada per l'òrgan competent (la mateixa Junta de Govern) i es faci constar en un acte administratiu, degudament motivat, que haurà de ser notificat a la promotora. Mentre això no es dugui a terme, l'acord de govern citat continua sent plenament vigent.

D'acord amb tot això, el Síndic demana a l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera que faci constar, en l'acte administratiu que correspon segons el procediment, les circumstàncies que motiven la decisió de l'Ajuntament de suspendre temporalment la senyalització definitiva de la reserva d'estacionament inicialment aprovada per la Junta de Govern, i que notifiqui aquesta decisió a la persona interessada a fi de garantir el seu dret de presentar al·legacions, si ho considera convenient.

Tramitació

Data Administració Tràmit

15/07/2013 Ajuntament de Santa Maria de Palautordera Sol·licitud d'informació a l'Administració
02/09/2013 Ajuntament de Santa Maria de Palautordera Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
05/09/2013 Ajuntament de Santa Maria de Palautordera Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
12/11/2013 Ajuntament de Santa Maria de Palautordera Resolució pendent d'acceptació
31/12/2013 Ajuntament de Santa Maria de Palautordera Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
20/01/2014 Ajuntament de Santa Maria de Palautordera Resposta a la resolució pendent d'acceptació
01/04/2014 Ajuntament de Santa Maria de Palautordera Altres formes de finalitzar