Resolució
Q-04735/2014 Disconformitat amb el procediment de preinscripció a l'escola bressol El Tren de Fort Pienc, de Barcelona

Matèries
Polítiques socials
Educació i recerca
Preinscripció a l'educació i centres
Data d'inici 18/06/2014
Data de l'últim moviment 01/12/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Pendent d'acceptació per l'administració
Consorci d'Educació de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el procediment de preinscripció a l'escola bressol El Tren de Fort Pienc, de Barcelona. 

Exposa que va presentar la sol·licitud de preinscripció a aquesta escola però que no es van fer públiques les llistes amb les puntuacions atorgades i la llista d'alumnat admès, i que tampoc no es va informar les famílies dels terminis per presentar al·legacions contra la puntuació baremada. 

Diu que va reclamar per aquest fet i li van comunicar que no s'havia publicat aquesta informació per raó de la Llei de protecció de dades. No obstant això, la promotora refereix que a altres escoles bressol i municipis sí que es proporciona aquesta informació.

Contingut

La Resolució ENS/260/2014, de 7 de febrer, per la qual s'aproven les normes de preinscripció i matrícula d'alumnes als centres del Servei d'Educació de Catalunya i altres centres educatius, en els diversos ensenyaments sostinguts amb fons públics, per al curs 2014-2015, que regeix el procés d'admissió a les escoles bressol i llars d'infants de titularitat pública de la ciutat de Barcelona per al curs 2014-2015, estableix que els centres han de publicar les llistes següents:

- Llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació provisional.

- Llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació definitiva.

- Llistes d'alumnes admesos al centre: sol·licituds de preinscripció amb el centre assignat i sol·licituds assignades al centre amb indicació del centre de primera petició.

Específicament en el cas de les escoles bressol, i en l'apartat de calendari, aquest ordenament estableix que cal publicar la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació provisional i la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació definitiva, dels infants admesos i, si escau, de la llista d'espera.

Alhora, la Resolució per la qual es fa públic l'Acord de la Comissió Permanent del Consell de Direcció del Consorci d'Educació de Barcelona, de 7 d'abril de 2014, sobre preinscripció i matrícula d'alumnat a les escoles bressol i llars d'infants de titularitat pública de la ciutat de Barcelona per al curs 2014-2015, també preveu en el calendari de preinscripció i matrícula per a escoles bressol i llars d'infants de titularitat pública de la ciutat de Barcelona per al curs 2014-2015 que es publiqui la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació provisional i la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació definitiva, dels infants admesos i, si escau, de la llista d'espera. 

S'entén que aquestes publicacions s'han de fer al tauler d'anuncis del centre.

En definitiva, el procediment seguit pel centre no respecta les previsions contingudes en la normativa que regula el procés d'admissió d'alumnat, i no proporciona prou  garanties de transparència i del dret a la informació de les persones interessades.

Atesa aquesta irregularitat, doncs, el Síndic demana al Consorci d'Educació de Barcelona: 

- Que revisi el darrer procés d'admissió d'alumnat a l'escola bressol El Tren de Fort Pienc, de Barcelona, per garantir que es va desenvolupar d'acord amb l'ordenament jurídic vigent.

- Que es posi en contacte amb la persona interessada per valorar si la no-publicació de les llistes d'alumnat al centre va impedir exercir amb garanties el seu dret a presentar una reclamació en el procés d'admissió corresponent al curs 2014/2015 i que adopti, si escau, les mesures que es considerin oportunes per restituir aquest dret.

- I, sobretot, que garanteixi de cara a processos d'admissió futurs la publicació de les llistes de sol·licituds i d'alumnat admès a l'escola bressol El Tren de Fort Pienc i a la resta de llars d'infants públiques de la ciutat, tal com estableix la normativa vigent.

Tramitació

Data Administració Tràmit

10/07/2014 Consorci d'Educació de Barcelona Sol·licitud d'informació a l'Administració
27/08/2014 Consorci d'Educació de Barcelona Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
14/10/2014 Consorci d'Educació de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
24/10/2014 Consorci d'Educació de Barcelona Resolució pendent d'acceptació
09/12/2014 Consorci d'Educació de Barcelona Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
07/01/2015 Consorci d'Educació de Barcelona Resposta a la resolució pendent d'acceptació
16/01/2015 Consorci d'Educació de Barcelona Resolució pendent d'acceptació
16/02/2015 Consorci d'Educació de Barcelona Resposta a la resolució pendent d'acceptació
27/02/2015 Consorci d'Educació de Barcelona Resolució pendent d'acceptació
22/06/2015 Consorci d'Educació de Barcelona Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
20/07/2015 Consorci d'Educació de Barcelona Resposta a la resolució pendent d'acceptació
23/07/2015 Consorci d'Educació de Barcelona Resolució pendent d'acceptació
07/09/2015 Consorci d'Educació de Barcelona Reiteració a la resolució pendent d'acceptació
16/10/2015 Consorci d'Educació de Barcelona Irregularitat
16/10/2015 Ajuntament de Barcelona Resolució pendent d'acceptació
01/12/2015 Ajuntament de Barcelona Reiteració a la resolució pendent d'acceptació