Resolució
Q-04766/2012 Disconformitat amb el tracte dispensat per una metgessa de l'Institut Català d'Avaluacions Mèdiques

Matèries
Polítiques socials
Salut
Disconformitat amb el diagnòstic i tractament de la malaltia
Data d'inici 28/06/2012
Data de l'últim moviment 28/05/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Salut Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la reducció de la quantia de la prestació de renda mínima d'inserció que té concedida.

Contingut

D'acord amb la informació de què es disposa, el mes de juliol de 2012 es va modificar de nou l'import de la prestació assignada a la persona interessada, que va tornar a rebre la quantia que li corresponia. Cal entendre, per tant, que s'han pres les mesures oportunes per corregir la situació que va exposar la promotora.

Això no obstant, de les dades de què es disposa no es desprèn l'existència de cap circumstància que justifiqui que durant els mesos de maig i juny de 2012 s'hagi abonat a la promotora una quantia inferior a la dels altres mesos.

Per això, el Síndic entén que seria convenient que l'òrgan gestor revisés les dades d'aquest expedient, a fi de verificar la correcció o no de la quantia assignada i que, en cas que es comprovi que no hi havia cap canvi en la situació de la unitat de convivència que justifiqui aquesta reducció, es corregeixi l'import d'aquestes mensualitats.

Així mateix, en cas que es comprovi que efectivament l'import reduït era correcte, caldria explicar amb claredat les circumstàncies que determinen aquest import i traslladar aquesta informació a la persona interessada.

Per tot això, el Síndic suggereix al Departament d'Empresa i Ocupació que doni les instruccions oportunes per revisar i comprovar les dades que van donar lloc a la resolució de 25 de maig de 2012, a fi de verificar l'import de la prestació i, si escau, que es regularitzi la quantia i s'aboni la diferència corresponent a les mensualitats de maig i juny de 2012, d'acord amb les consideracions exposades.

Tramitació

Data Administració Tràmit

05/07/2012 Institut Català d'Avaluacions Mèdiques i Sanitàries (ICAMS) Sol·licitud d'informació a l'Administració
06/09/2012 Institut Català d'Avaluacions Mèdiques i Sanitàries (ICAMS) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
29/01/2013 Departament de Salut Resolució
28/05/2013 Departament de Salut Seguiment finalitzat