Resolució
Q-04768/2009 Disconformitat amb l'actuació de l'Ajuntament de Calonge pels danys ocasionats en una finca com a conseqüència de les obres de construcció de la biblioteca municipal.

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Planejament i execució urbanística
Data d'inici 07/10/2009
Data de l'últim moviment 29/02/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Calonge Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb l'actuació de l'Ajuntament de Calonge pels danys ocasionats a la finca de la seva propietat com a conseqüència de les obres dutes a terme per a la construcció de la biblioteca municipal.

La promotora de la queixa exposa que en el decurs de les obres tant d'enderroc de l'edifici existent com de construcció de l'edifici nou destinat a biblioteca municipal, s'han produït danys a la finca de la seva propietat, i que han aparegut diverses patologies en diferents períodes tant en el procés d'execució com posteriorment. Tot i que l'empresa constructora va fer diverses actuacions, aquestes no han estat definitives, fet que ha comportat tant la reaparició dels danys com l'aparició de noves patologies en altres punts de la finca.

En relació amb això, la promotora manifesta la seva disconformitat tant amb la manca d'actuació de la corporació local per reparar els danys produïts com amb la manca de previsió en la realització de les obres per evitar la producció de danys, com ara l'estudi previ de fonamentació de les edificacions existents.

La promotora també exposa la seva disconformitat amb l'actuació municipal vers la servitud de pas. Exposa que la seva finca quedava tancada a peu de carrer per una gran porta de ferro de doble fulla, la qual ha estat extreta durant la realització de les obres sense el seu consentiment. Aquest fet provoca que qualsevol persona tingui accés lliure a la seva finca, que queda totalment desprotegida. A més dels robatoris que ha sofert, una de les conseqüències és l'entrada de persones sense control al pou que hi ha a la finca amb el perill que això suposa per a la seva seguretat. Aquest fet va ser denunciat per la promotora de la queixa a l'Ajuntament mitjançant un burofax en data 14 d'abril de 2009, després de trobar infants en situació de perill ja que jugaven al pou. Exposa que la corporació local no ha dut a terme cap actuació ni ha donat resposta al burofax que va trametre.

Contingut

En data 23 d'octubre de 2009, el Síndic va demanar a l'Ajuntament de Calonge informació sobre aquest assumpte. Malgrat això, el consistori no ha donat resposta a aquesta sol·licitud.

Per tant, el Síndic recorda que d'acord amb l'article 61 de la Llei reguladora del Síndic de Greuges de Catalunya, es considera que hi ha manca de col·laboració per part de les administracions, els organismes, les empreses i les persones a què fa referència l'article 26 si no faciliten la informació o documentació sol·licitada pel Síndic en els terminis establerts per la Llei reguladora del Síndic de Greuges i la carta de serveis, o si dilaten la resposta injustificadament.

Aquesta manca de col·laboració impedeix al Síndic complir de forma eficaç amb el mandat estatutari de protegir i defensar els drets i les llibertats dels ciutadans.

Per aquest motiu, el Síndic tanca aquest expedient i informa que destacarà aquesta situació de manca de col·laboració davant del Parlament de Catalunya.

Tramitació

Data Administració Tràmit

23/10/2009 Ajuntament de Calonge Sol·licitud d'informació a l'Administració
11/06/2010 Ajuntament de Calonge Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/04/2011 Ajuntament de Calonge Resolució
03/06/2011 Ajuntament de Calonge Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
01/02/2012 Ajuntament de Calonge Resolució
29/02/2012 Ajuntament de Calonge Seguiment finalitzat