Resolució
Q-04776/2010 Queixa contra la Universitat Autònoma de Barcelona per un error en un contracte laboral.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Funció pública
Data d'inici 07/10/2010
Data de l'últim moviment 06/10/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada és professora de la Universitat Autònoma de Barcelona (en endavant UAB) i es queixa que, malgrat que va iniciar les classes el 15 de setembre, a causa d'una errada administrativa en el seu contracte hi figura que ha començat el 8 d'octubre, de manera que el període comprès entre aquestes dates no consta com a donada d'alta a la Seguretat Social i no se li computa tampoc a efectes d'antiguitat, triennis, etc.

Contingut

De tota la informació aportada tant per la UAB com per la persona interessada, se'n desprèn que la manca de formalització del contracte en la data d'inici del curs, el 15 de setembre de 2010, no va ser possible per causes que no són atribuïbles a la promotora de la queixa.

Com el Síndic ha pogut comprovar, entre els anys 2006 i 2009 els contractes de la persona interessada van iniciar-se el 15 de setembre, cosa que no va ser possible a l'inici del curs 2010 per circumstàncies relatives a l'organització administrativa del departament corresponent.

Aquesta situació, li ha provocat uns perjudicis concrets, atès que no ha percebut les retribucions corresponents a aquests dies i no ha estat donada d'alta a la Seguretat Social durant el període que va treballar entre el 15 de setembre i el 8 d'octubre. Així mateix, el Síndic no detecta cap element que pugui justificar l'obligació jurídica de la persona interessada de suportar aquests perjudicis, a banda que no es pot passar per alt que la legislació laboral vigent tipifica com a infracció el fet de no donar d'alta els treballadors a la Seguretat Social en temps i forma.

Per aquest motiu, suggereix que s'adoptin les mesures que es considerin més adients per tal de rescabalar la promotora de la queixa dels perjudicis causats durant el període que va treballar sense haver-se formalitzat el seu contracte de professora associada.

La UAB informa que ha acceptat el suggeriment del Síndic, que ha satisfet a la persona interessada les retribucions corresponents al període del 15 de setembre al 8 d'octubre i que s'ha compromès a regularitzar la seva cotització a la Seguretat Social.

Tramitació

Data Administració Tràmit

15/12/2010 Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Sol·licitud d'informació a l'Administració
21/02/2011 Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
25/02/2011 Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
28/06/2011 Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
05/09/2011 Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
16/09/2011 Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
06/10/2011 Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) Resolució

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 24/2009, del 23 de desembre, del Síndic de Greuges- DOGC.5536 (30/12/2009)