Resolució
Q-04797/2013 Disconformitat amb la renúncia anticipada d'un contracte de lloguer signat amb la mediació de l'Oficina de l'Habitatge del Consell Comarcal del Maresme

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Subvencions i ajuts a l'habitatge
Data d'inici 21/06/2013
Data de l'últim moviment 18/03/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Consell Comarcal del Maresme Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa exposa que és propietari d'un pis dipositat en lloguer a la borsa social de l'habitatge del Consell Comarcal del Maresme. El febrer de 2013 va signar un contracte de lloguer amb una parella, que ara ha comunicat que vol deixar el pis. Segons el Consell Comarcal, els llogaters poden deixar el pis si avisen amb un mes d'antelació, però el promotor considera que el primer any de lloguer és de compliment obligat.

Contingut

De la documentació de què es disposa es desprèn que la durada d'un any és de compliment obligat per ambdues parts, i que davant el desistiment anticipat del contracte per part dels arrendataris, aquests podrien perdre la fiança però això no donaria dret a l'arrendador a rebre cap indemnització. 

Així, atès que de la documentació de què es disposa no es pot desprendre que la rescissió del contracte fos de mutu acord, el Síndic recorda al Consell Comarcal del Maresme que el ciutadà té dret a uns serveis públics de qualitat i a obtenir una informació veraç (articles 23 i 28 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya), per la qual cosa cal que el Consell Comarcal prengui les mesures oportunes perquè la intervenció de l'Administració en la gestió dels contractes de lloguer sigui curosa, i cal que vetlli especialment perquè les actuacions en què participi siguin ajustades a dret.

Tramitació

Data Administració Tràmit

05/07/2013 Consell Comarcal del Maresme Resposta a la comunicació a l'Administració de la queixa
22/11/2013 Consell Comarcal del Maresme Resolució pendent d'acceptació
05/12/2013 Consell Comarcal del Maresme Resposta a la resolució pendent d'acceptació
17/03/2014 Consell Comarcal del Maresme Irregularitat
18/03/2014 Consell Comarcal del Maresme Seguiment finalitzat