Resolució
Q-04802/2014 Manca de resposta de l'Ajuntament de Badalona a un escrit relatiu al gual per a persones amb mobilitat reduïda que hi ha en un carrer del municipi

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Mobilitat
Data d'inici 19/06/2014
Data de l'últim moviment 31/08/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Badalona Pendent d'acceptació per l'administració

Contingut

El promotor de la queixa manifesta que el gual consisteix en un rebaix de la vorera que està en molt mal estat de conservació, i afirma que la senyalització actual indueix a la confusió dels vianants i dels conductors. Proposa que l'Ajuntament pinti un pas de vianants al vial per facilitar l'accés a les persones amb mobilitat reduïda, perquè amb la senyalització actual els conductors no veuen el rebaix que hi ha a la vorera.

L'Ajuntament de Badalona exposa que segons el mateix Codi de circulació, si el pas està rebaixat no és necessari pintar a la calçada el pas de vianants, ja que s'entén que davant d'un rebaix de la vorera no està permès l'estacionament.

No obstant això, el promotor ha aportat fotografies en què es poden veure vehicles estacionats a la calçada davant del rebaix de la vorera, fet que impedeix la circulació de les persones. Davant d'aquesta situació, el Síndic recorda que l'article 3 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, estableix que les administracions públiques serveixen amb objectivitat els interessos generals i actuen d'acord amb els principis, entre altres, d'eficàcia, eficiència, bona fe i confiança legítima.

D'acord amb això, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que valori adoptar mesures de senyalització d'aquest gual per al pas de persones amb discapacitat, que siguin suficients per garantir la seguretat de les persones i el trànsit viari.

Tramitació

Data Administració Tràmit

04/07/2014 Ajuntament de Badalona Sol·licitud d'informació a l'Administració
23/07/2014 Ajuntament de Badalona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
24/04/2015 Ajuntament de Badalona Resolució pendent d'acceptació
28/05/2015 Ajuntament de Badalona Resposta a la resolució pendent d'acceptació
05/08/2015 Ajuntament de Badalona Resolució pendent d'acceptació
31/08/2015 Ajuntament de Badalona Resposta a la resolució pendent d'acceptació