Resolució
Q-04821/2014 Queixa relativa als criteris establerts per la Federació Catalana de Futbol, a instàncies de la Federació Espanyola de Futbol i de la FIFA, per a la pràctica del futbol als jugadors estrangers menors d'edat

Matèries
Polítiques socials
Infància i adolescència
Educació en el lleure, oci i activitats esportives de l'infant
Data d'inici 20/06/2014
Data de l'últim moviment 30/12/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de la Presidència Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Contingut

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb el canvi d'estatuts i del reglament general de la Federació Catalana de Futbol. Segons exposa, el 28 de juny de 2014 a l'assemblea general de la Federació Catalana de Futbol, que va tenir lloc a Santa Coloma de Farners, es va acordar el canvi de l'article 147 dels estatuts i el reglament. Fins ara, l'article 147 establia que ?els estrangers podran obtenir llicència com a futbolistes per a participar exclusivament en competicions organitzades per la Federació Catalana de Futbol. Per a la seva obtenció, hauran de complir les condicions exigides per la normativa vigent?. Arran de la nova proposta, l'article passa a dir el següent: ?Els estrangers podran obtenir llicència com a futbolistes per a participar exclusivament en competicions organitzades per la Federació Catalana de Futbol. Per a la seva obtenció, hauran de complir les condicions exigides per la normativa vigent establerta per la RFEF i per la FIFA.?

En la resolució de l'actuació d'ofici O-02285/2014, el Síndic va demanar a la Secretaria General de l'Esport que estudiés el possible caràcter discriminatori del criteri de dos anys de residència que estableix l'article 107.3 del Decret 58/2010, de 4 de maig, de les entitats esportives de Catalunya, a fi que, si esqueia, fos modificat. La resposta de la Secretaria General de l'Esport exposava la voluntat d'intercedir davant les diferents instàncies federatives per tal de revisar les exigències imposades als infants estrangers per poder participar en competicions oficials federades, a fi de vetllar perquè la normativa FIFA no s'apliqués en perjudici de l'interès superior de l'infant, i d'evitar donar una aplicació estricta al terme ?pares? a l'hora d'acreditar el supòsit de canvi de residència dels progenitors per raons alienes al futbol, especialment en el cas d'infants tutelats per l'Administració.

En aquesta línia, la Secretaria General de l'Esport també va manifestar que s'havien mantingut converses amb la Federació Catalana de Futbol, que havia expressat el seu compromís de defensar la modificació dels requisits exigibles per federar infants d'origen immigrat.

Per tant, el Síndic demana al Departament de la Presidència que, quan doni resposta a la petició formulada en el marc de l'actuació d'ofici O-02285/2014, hi faci constar també aquest expedient de queixa, a fi que el Síndic pugui comunicar aquesta resposta a la persona interessada.

Tramitació

Data Administració Tràmit

01/09/2014 Secretaria General de l'Esport Sol·licitud d'informació a l'Administració
17/10/2014 Secretaria General de l'Esport Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
03/08/2015 Departament de la Presidència Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
23/10/2015 Departament de la Presidència Resolució pendent d'acceptació
26/11/2015 Departament de la Presidència Resposta a la resolució pendent d'acceptació
24/12/2015 Departament de la Presidència Irregularitat
28/12/2015 Secretaria General de l'Esport Irregularitat
30/12/2015 Departament de la Presidència Seguiment finalitzat

Expedients Relacionats

AO-00175/2015