Resolució
Q-04852/2010 Manca de resposta de l'Ajuntament de Barcelona a una instància adreçada a l'Àrea de Prevenció, Seguretat i Mobilitat.

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Mobilitat
Data d'inici 13/10/2010
Data de l'últim moviment 17/02/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa, veïna del carrer de l'Encarnació de Barcelona, denuncia la manca de resposta a la instància que va adreçar a l'Àrea de Prevenció, Seguretat i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, en data 23 de juliol de 2010.

En aquesta instància sol·licitava la instal·lació d'un mirall parabòlic al carrer Encarnació davant del Passatge Nogués, per tal d'evitar accidents per manca de visibilitat, com el que va patir ella mateixa.

Contingut

En l'informe tramès per l'Ajuntament de Barcelona, elaborat per la Regidoria de Mobilitat, es posa de manifest que després de fer la inspecció corresponent de l'encreuament del carrer de l'Encarnació amb el passatge Nogués, no es considera oportú autoritzar la instal·lació d'un mirall parabòlic, ja que la visibilitat actual és suficient, sempre que els vehicles maniobrin amb prudència.

Així mateix, en l'informe s'assenyala que els criteris actuals de l'Ajuntament de Barcelona són explícitament restrictius en autoritzar miralls parabòlics si no es considera estrictament necessari, ja que poden provocar una falsa confiança i interferir en la mobilitat i l'accessibilitat dels vianants que circulen per les voreres i els espais públics. 

Tanmateix, en l'informe no s'indica si l'Ajuntament ha donat resposta a la instància formulada per la promotora de la queixa en data 23 de juliol de 2010, motiu pel qual el Síndic recorda al consistori l'obligació de l'Administració de dictar resolució expressa a les sol·licituds i als escrits presentats per les persones interessades, d'acord amb l'article 53 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques catalanes. 

En vista del que s'ha exposat, el Síndic finalitza les seves actuacions en aquest expedient.

Tramitació

Data Administració Tràmit

27/10/2010 Àrea de Prevenció, Seguretat i Mobilitat Sol·licitud d'informació a l'Administració
30/12/2010 Ajuntament de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
17/02/2011 Ajuntament de Barcelona Resolució