Resolució
Q-04870/2012 Disconformitat amb l'actuació de l'Ajuntament de Cunit en el marc del procediment d'adjudicació de les parades per a la Fira d'Artesans de l'estiu de 2012

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Autoritzacions i concessions
Data d'inici 03/07/2012
Data de l'últim moviment 31/03/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Cunit Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb l'actuació de l'Ajuntament de Cunit en el marc del procediment d'adjudicació de les parades per a la Fira d'Artesans de l'estiu de 2012.

Exposa que en data 20 de març de 2012 va enviar un correu electrònic a l'Ajuntament en què sol·licitava ser admès a la Fira d'Artesans de Setmana Santa i a la de l'estiu. 

Pel que fa a la Fira de Setmana Santa, va rebre l'autorització per muntar la seva parada i va autoliquidar la taxa corresponent per ocupació de la via pública. Pel que fa a la fira de l'estiu, li van comunicar que probablement tindria la plaça per a la parada assegurada, atès que havia estat el primer a presentar la sol·licitud. Tot i això, com que no rebia cap comunicació, el 14 de juny es va posar en contacte amb l'Ajuntament i li van comunicar que la sol·licitud que havia presentat el 20 de març no tenia cap validesa perquè s'havia creat un nou model.

Posteriorment, l'Ajuntament li va comunicar que no li havia estat adjudicada la plaça de parada perquè ja hi havia altres paradistes que oferien el mateix producte, i que el fet de no haver aportat un dossier explicatiu de l'elaboració del producte podia haver estat determinant en l'elecció d'un paradista o un altre.

Contingut

Un cop examinada la informació facilitada, el Síndic fa els recordatori de deures legals i els suggeriments següents:

En primer lloc, el Síndic recorda a l'Ajuntament de Cunit que davant la potestat del particular de formular una sol·licitud hi ha el deure correlatiu de l'Administració d'atendre-la i, en aquest cas, d'orientar sobre els requisits i els condicionants de publicitat de la convocatòria.

En segon lloc, el Síndic suggereix que les bases de les convocatòries, com ara les que impliquen la selecció de candidats per participar en una fira d'artesans que implica l'ocupació temporal del domini públic, es difonguin àmpliament, sense desmerèixer la publicació en el BOP per arribar al major nombre de ciutadans que puguin estar interessats a participar-hi.

En tercer lloc, el Síndic suggereix que en les properes convocatòries l'Ajuntament revisi el procediment a seguir perquè les decisions es comuniquin quan s'hagin formalitzat prèviament en un acte administratiu.

En quart lloc, el Síndic suggereix que es revisi el procés de selecció en aquest cas per determinar quines van ser les causes per les quals es va descartar la persona interessada del procés i que se l'hi comuniquin, i que se li faciliti també la còpia de l'acta acreditativa de la puntuació obtinguda amb relació a l'altre expositor que va resultar seleccionat.

I finalment, el Síndic suggereix que en les properes convocatòries de la Fira d'Artesans no s'inclogui com a criteri d'avaluació el fet de pertànyer a l'Associació d'Artesans del municipi de Cunit.

Tramitació

Data Administració Tràmit

30/10/2012 Ajuntament de Cunit Sol·licitud d'informació a l'Administració
26/11/2012 Ajuntament de Cunit Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
01/02/2013 Ajuntament de Cunit Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
19/03/2013 Ajuntament de Cunit Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
21/11/2013 Ajuntament de Cunit Segona reiteració / No col·laboració
16/12/2013 Ajuntament de Cunit Resposta a la resolució pendent d'acceptació
28/03/2014 Ajuntament de Cunit Irregularitat
31/03/2014 Ajuntament de Cunit Seguiment finalitzat