Resolució
Q-04873/2011 Disconformitat amb l'expedient de revocació d'una subvenció

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Subvencions i ajuts
Data d'inici 25/07/2011
Data de l'últim moviment 18/04/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament d'Empresa i Ocupació Actuació irregular de l'administració - No s'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa, representat d'una entitat, manifesta la seva disconformitat amb l'expedient de revocació d'una subvenció. 

De la informació de què es disposa es desprèn que es va acordar la revocació parcial de la subvenció concedida perquè la persona a qui es va designar com a gerent de la cooperativa no va ser contractada per l'entitat sinó que figura com a col·laborador extern, que facturava els seus serveis. 

Per aquest motiu, es va considerar que aquesta despesa no es podia incloure en el concepte subvencionable establert a l'article 41.2 b) de les bases reguladores de la subvenció.

No obstant això, el mateix article 41.2 de les bases reguladores de la subvenció estableix que són també actuacions subvencionables els serveis d'assessorament externs, en una configuració que sembla que, eventualment, podria incloure les funcions exercides externament per la persona contractada per l'entitat promotora de la queixa.

Contingut

Segons la Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom, la possibilitat de compensar desviaments a la fase d'execució entre tipologia de despesa subvencionable definits per cada línia i amb el límit del 20%, no permet variar la tipologia de despesa per justificar, perquè això comportaria modificar les condicions que va fixar la resolució de concessió. 

El Síndic comparteix el criteri que acceptar nous conceptes de despesa subvencionable no previstos a la resolució d'atorgament o bé permetre que un concepte subvencionat quedi sense justificació implicaria una modificació de la resolució inicial que no està emparada per l'article 14.1 de les bases de la convocatòria. 

Ara bé, dins dels conceptes de despesa que han estat objecte de subvenció, si una part de la despesa pot ser imputable a un concepte diferent al que proposa l'entitat beneficiària, el Síndic entén que l'article 14.1 esmentat habilita a fer-ho així, amb el límit quantitatiu que el mateix precepte estableix, i considerar com a despesa no acreditada (subjecta a revocació parcial) la resta de la despesa que el beneficiari imputa incorrectament a un concepte subvencionable (contractació de personal directiu). 

Aplicant aquests paràmetres a la subvenció que ha motivat la queixa, el Síndic considera que si és viable l'aplicació de la despesa corresponent a contractació del gerent al concepte d'assessorament extern es podria fer efectivament així, fins al límit quantitatiu establert, amb revocació parcial per la resta de despesa acreditada per contractació de directiu, que no es podria imputar a aquest concepte subvencionable, per les raons que ja s'han indicat. 

D'aquesta manera, el Síndic entén que no s'alterarien els conceptes subvencionables establerts a la resolució de concessió i es mantindria la revocació per no acreditar el concepte de contractació de personal directiu, si bé en una quantia inferior a la que s'havia establert inicialment. 

El Departament d'Empresa i Ocupació indica que no accepta el suggeriment formulat pel Síndic, per les raons que s'assenyalen en l'informe de la Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom. Per aquest motiu, el Síndic dóna per finalitzada aquesta actuació.

Tramitació

Data Administració Tràmit

14/09/2011 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Sol·licitud d'informació a l'Administració
13/10/2011 Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
01/02/2012 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
27/02/2012 Departament d'Empresa i Ocupació Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
18/04/2012 Departament d'Empresa i Ocupació Resolució