Resolució
Q-04884/2010 Manca de resposta a una reclamació de responsabilitat patrimonial adreçada a la Direcció General d'Urbanisme.

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Responsabilitat patrimonial
Data d'inici 15/10/2010
Data de l'últim moviment 02/06/2011
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Barcelona Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució
Departament de Territori i Sostenibilitat Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La persona interessada exposa la seva queixa per la manca de resposta a la reclamació de responsabilitat patrimonial que va adreçar a la Direcció General d'Urbanisme el novembre de 2009 com a conseqüència de la modificació del Pla general metropolità als sectors del Gòtic Sud i del Mercat del Carme aprovada definitivament l'octubre de 2003.

Contingut

Davant la informació aportada per l'Ajuntament de Barcelona per tal de justificar la demora en la resolució de l'expedient de reclamació patrimonial presentada per la persona interessada, el Síndic efectua les consideracions següents:

El principi d'oficialitat recollit en l'article 74 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, determina que el procediment, sotmès al criteri de celeritat, s'ha d'impulsar d'ofici en tots els seus tràmits. El Síndic indica que en aquest sentit, el venciment del termini de resolució no eximeix de l'obligació de resoldre el que correspon a l'Administració, sinó que la desestimació per silenci té els únics efectes de permetre a les persones interessades la interposició de recurs administratiu o contenciós administratiu quan sigui procedent, la qual cosa no impedeix a l'Administració, transcorregut el termini, resoldre en qualsevol sentit.

L'article 8 del Reial decret 429/1993, de 26 de març, pel qual s'aprova el Reglament dels procediments de les administracions públiques en matèria de responsabilitat patrimonial, estableix que en qualsevol moment del procediment anterior al tràmit d'audiència, l'òrgan competent, a proposta de l'instructor, podrà acordar amb la persona interessada la finalització convencional del procediment mitjançant un acord indemnitzatori. En el cas que la persona interessada mostri la seva conformitat amb els termes de la proposta d'acord, se seguiran els tràmits previstos en els articles 12 i 13 d'aquest reglament.

Cal, però, tenir present que la finalització convencional s'ha de produir en el termini previst per resoldre i, en el cas que ens ocupa, la incertesa d'assolir cap pacte està demorant molt en el temps la seva resolució, sense que hi hagi indicis d'una resolució en aquests termes satisfactòria per ambdues parts, a curt termini, per la qual cosa el Síndic recorda a l'Ajuntament de Barcelona la necessitat que efectuï les actuacions administratives necessàries per finalitzar aquest procediment sense més dilacions.

Tramitació

Data Administració Tràmit

04/11/2010 Gerència d'Urbanisme i Infraestructures Sol·licitud d'informació a l'Administració
04/11/2010 Direcció General d'Urbanisme Sol·licitud d'informació a l'Administració
15/12/2010 Departament de Política Territorial i Obres Públiques (20/12/2003 - 26/12/2010) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
30/12/2010 Ajuntament de Barcelona Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
02/06/2011 Departament de Territori i Sostenibilitat Resolució
02/06/2011 Ajuntament de Barcelona Resolució