Resolució
Q-04892/2011 Manca de resposta de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar a diverses queixes relatives a les molèsties per sorolls que ocasiona una activitat de bar restaurant d'un càmping del municipi

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Llicències d'activitats
Data d'inici 26/07/2011
Data de l'últim moviment 30/01/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de l'Ametlla de Mar Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

La promotora de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta de l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar a les diverses queixes que hi ha presentat relatives a les molèsties per sorolls que ocasiona una activitat de bar restaurant d'un càmping del municipi. 

Exposa que l'establiment organitza cada dissabte una vetllada musical que finalitza a les 2:00 hores de la matinada, fet que impedeix el descans dels veïns. Manifesta que aquesta activitat de ball es fa sense cap tipus de permís oficial i que només hi ha un acord verbal entre el propietari de l'establiment i l'alcalde del municipi.

Contingut

Un cop analitzada la informació que consta a l'expedient i la normativa que afecta l'activitat discrecional d'espectacles públics i activitats recreatives, el Síndic arriba a les següents conclusions:

En primer lloc, ha quedat acreditat que el càmping té llicència ambiental per exercir les funcions que li són pròpies (bar restaurant, supermercats i piscines).

En segon lloc, també ha quedat acreditat a partir de la normativa aplicable a aquest cas que per dur a terme activitats de caràcter discrecional s'ha de demanar autorització administrativa. 

I en tercer lloc, no ha quedat acreditat, en canvi, que el càmping hagi sol·licitat l'autorització d'espectacles públics i activitats recreatives per organitzar espectacles musicals les nits dels dissabtes durant el període d'estiu. Tampoc no ha quedat acreditat que, davant les constants queixes dels veïns del càmping, s'hagi fet cap inspecció de les molèsties que ocasiona aquesta activitat ni que s'hagi obert cap expedient sancionador per la presumpta comissió d'una infracció administrativa.

En aquest sentit, el Síndic suggereix a l'Ajuntament de l'Ametlla de Mar que quan qualsevol persona presenti una queixa per aquest motiu, cal iniciar les investigacions pertinents i, en cas d'observar-se indicis d'infracció administrativa, obrir un procediment sancionador contra el responsable de les molèsties. 

El Síndic també demana a l'Ajuntament que informi el càmping de la necessitat de sol·licitar la llicència administrativa preceptiva per als espectacles públics i les activitats recreatives no cobertes per la llicència ambiental de càmping, com ara els que s'organitzen les nits del dissabte durant la temporada d'estiu a l'establiment.

Tramitació

Data Administració Tràmit

12/08/2011 Ajuntament de l'Ametlla de Mar Sol·licitud d'informació a l'Administració
10/10/2011 Ajuntament de l'Ametlla de Mar Reiteració a la sol·licitud d'informació a l'Administració
09/11/2011 Ajuntament de l'Ametlla de Mar Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
10/07/2012 Ajuntament de l'Ametlla de Mar Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
05/09/2012 Ajuntament de l'Ametlla de Mar Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
02/10/2012 Ajuntament de l'Ametlla de Mar Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
08/10/2012 Ajuntament de l'Ametlla de Mar Resolució
30/01/2013 Ajuntament de l'Ametlla de Mar Seguiment finalitzat

Normativa i jurisprudència

Normativa

Llei 24/2009, del 23 de desembre, del Síndic de Greuges- DOGC.5536 (30/12/2009)