Resolució
Q-04971/2015 Queixa relativa a l'endarreriment en el pagament d'una subvenció a una empresa

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Subvencions i ajuts
Data d'inici 16/07/2015
Data de l'últim moviment 29/12/2015
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Departament de Governació i Relacions Institucionals Actuació irregular de l'administració - S'accepta parcialment la resolució

Contingut

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de pagament d'una subvenció a una empresa editorial. Exposa que va presentar una reclamació el dia 22 de desembre de 2014 en què demanava informació sobre l'estat de tramitació del pagament, però no ha rebut resposta al seu escrit.

D'acord amb la informació facilitada per la Direcció General d'Afers Religiosos, el pagament de la subvenció es va comptabilitzar el mes d'octubre de 2014, si bé no ha estat possible programar-ne el pagament per manca de liquiditat. 

El Síndic és molt conscient de les dificultats financeres de l'Administració de la Generalitat i de la impossibilitat de fer front a tots els compromisos econòmics amb els recursos que es generen. Tot i això, cal tenir en compte que aquesta situació està provocant que, a la pràctica, un nombre considerable de ciutadans, entitats i empreses hagin de suportar endarreriments que, en alguns casos, s'allarguen significativament. 

En aquest sentit, el Síndic remarca que quan el dret reconegut a cobrar una quantitat determinada no es fa efectiu en un termini raonable i es manté suspès de manera indefinida, s'està vulnerant, de facto, aquest dret. Per tant, demana al Departament de Governació i Relacions Institucionals que indiqui si és possible determinar en aquest moment una previsió de termini de pagament.

Tramitació

Data Administració Tràmit

04/09/2015 Direcció General d'Afers Religiosos Sol·licitud d'informació a l'Administració
08/10/2015 Departament de Governació i Relacions Institucionals Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
20/10/2015 Departament de Governació i Relacions Institucionals Resolució pendent d'acceptació
17/11/2015 Departament de Governació i Relacions Institucionals Resposta a la resolució pendent d'acceptació
23/12/2015 Departament de Governació i Relacions Institucionals Irregularitat
23/12/2015 Direcció General d'Afers Religiosos Irregularitat
29/12/2015 Departament de Governació i Relacions Institucionals Sol·licitud d'informació seguiment a l'Administració