Resolució
Q-04984/2011 Disconformitat amb la manca de resposta de l'Ajuntament de Riudoms a una instància relativa a les bandes reductores de velocitat als carrers del municipi

Matèries
Polítiques territorials
Urbanisme i habitatge
Mobilitat
Data d'inici 02/08/2011
Data de l'últim moviment 04/10/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Riudoms Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca de resposta de l'Ajuntament de Riudoms a la instància que va formular en data 4 de març de 2011, relativa a les bandes reductores de velocitat als carrers del municipi.

Contingut

L'Ajuntament de Riudoms indica que l'Ordre FOM/3053/2008, de 23 de setembre, per la qual s'aprova la Instrucció tècnica per a la instal·lació de reductores de velocitat i bandes transversals d'alerta en carreteres de la xarxa de carreteres de l'estat, a la qual es remet la persona interessada, es refereix a les vies interurbanes i no a les urbanes. 

Tot i això, el Síndic informa l'Ajuntament que el Servei Català de Trànsit ha elaborat un Dossier tècnic de seguretat viària: elements reductors de velocitat en l'àmbit urbà, amb l'objectiu d'adaptar les recomanacions pròpies a aquest marc normatiu. Així, tot i que l'àmbit d'aplicació de la Instrucció tècnica es limita a les travesseres urbanes de titularitat estatal, el Servei Català de Trànsit recomana que es tinguin en compte els criteris d'aquesta instrucció a l'hora d'implantar elements reductors de velocitat en el conjunt de travesseres urbanes, independentment de la titularitat de la via. 

D'altra banda, el Servei Català de Trànsit també va publicar un manual guia per a l'elaboració d'un pla local de seguretat viària, amb la finalitat d'arribar a harmonitzar polí¬tiques efectives de seguretat viària al llarg de tot el trajecte d'un desplaçament, independent¬ment de l'àmbit pel qual es transiti, ja sigui urbà o interurbà.

D'acord amb el que s'ha exposat, el Síndic entén que l'Ajuntament hauria de revisar els reductors de velocitats del municipi i, en tot cas, adaptar-los al que estableixen els documents tècnics esmentats més amunt.

Dit això, el Síndic finalitza les seves actuacions en aquest expedient.

Tramitació

Data Administració Tràmit

07/09/2011 Ajuntament de Riudoms Sol·licitud d'informació a l'Administració
03/10/2011 Ajuntament de Riudoms Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
25/01/2012 Ajuntament de Riudoms Resolució
04/10/2013 Ajuntament de Riudoms Seguiment finalitzat