Resolució
Q-05012/2011 Disconformitat amb una diligència d'embargament en concepte de diverses sancions de trànsit per estacionar el vehicle sense comprovant horari

Matèries
Administració pública i tributs
Administració pública i drets
Procediment administratiu sancionador i expropiació forçosa
Data d'inici 03/08/2011
Data de l'últim moviment 23/09/2014
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Institut Municipal d'Hisenda (IMH) Actuació irregular de l'administració - S'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la diligència d'embargament imposada per l'Institut Municipal d'Hisenda en concepte de diverses sancions de trànsit per estacionar el vehicle sense comprovant horari.

El promotor justifica aquestes sancions amb el fet que va ser ingressat d'urgència a l'Hospital de la Vall d'Hebron en data 21 de setembre de 2010 i donat d'altra el 19 de novembre, circumstància que li va impedir renovar setmanalment el tiquet de l'àrea verda, de la qual té la condició de resident. 

En aquest sentit, indica que va aportar els informes mèdics a l'Institut Municipal d'Hisenda però que no s'han tingut en compte a l'hora de resoldre el recurs que va interposar contra aquestes sancions.

Contingut

De la informació i documentació facilitada per l'Institut Municipal d'Hisenda, se'n desprèn que la incoació i posterior tramitació dels expedients sancionadors és ajustada a dret, i que el mateix promotor reconeix haver comès les infraccions denunciades. Tanmateix, les causes justificatives en què basa la comissió d'aquestes infraccions es poden considerar de naturalesa humanitària o de força major.

Per aquest motiu, el Síndic entén que tot i haver-se comès les infraccions per les quals se sanciona el promotor, no hi ha hagut en cap moment voluntat infractora per part de la persona interessada, sinó impossibilitat material de complir la norma.

Per tot això, el Síndic suggereix a l'Institut Municipal d'Hisenda que revisi els expedients sancionadors corresponents a les infraccions comeses durant el temps en que el promotor va estar ingressat a l'hospital i que consideri de nou les resolucions sancionadores dictades.

Tramitació

Data Administració Tràmit

06/10/2011 Institut Municipal d'Hisenda (IMH) Sol·licitud d'informació a l'Administració
29/11/2011 Institut Municipal d'Hisenda (IMH) Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
22/02/2012 Institut Municipal d'Hisenda (IMH) Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
10/04/2013 Institut Municipal d'Hisenda (IMH) Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
21/11/2013 Institut Municipal d'Hisenda (IMH) Resposta a la resolució pendent d'acceptació
03/12/2013 Institut Municipal d'Hisenda (IMH) Irregularitat
23/09/2014 Institut Municipal d'Hisenda (IMH) Seguiment finalitzat