Resolució
Q-05069/2011 Queixa per les molèsties que ocasionen alguns gossos de nit a Cabrera d'Anoia

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Molèsties o maltractaments d'animals
Data d'inici 04/08/2011
Data de l'últim moviment 11/07/2012
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Cabrera d'Anoia Actuació irregular de l'administració - No s'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament de Cabrera d'Anoia i dels Mossos d'Esquadra davant les seves queixes relatives a les molèsties que ocasionen de nit els gossos de les cases veïnes a la seva.

Contingut

De l'informe tramès per l'Ajuntament de Cabrera d'Anoia es desprèn que el mes de setembre de 2011 es va donar resposta escrita al promotor en relació amb la queixa que plantejava pel gran nombre de gossos que hi ha en algunes parcel·les de la urbanització on viu. En aquest escrit, es posa de manifest que és molt difícil aconseguir que els gossos no bordin, i que legalment no es pot fer res més enllà de recordar als veïns les normes de convivència.

L'informe també es remet a l'article 22 del Reglament municipal de civisme i convivència ciutadana, el qual fa referència a la presència d'animals domèstics, tot i que no fa incidència en la forma i els horaris en què els gossos poden estar a l'aire lliure. 

Així doncs, el Síndic constata que aquest ajuntament no disposa d'una ordenança sobre tinença d'animals domèstics, motiu pel qual entén que s'hauria d'introduir algun article en el Reglament de civisme i convivència ciutadana del municipi que reculli les responsabilitats que corresponen al posseïdor o propietari d'un gos (o altre animal domèstic), i en el qual es posi de relleu la necessitat d'evitar en tot moment, però especialment en horari nocturn, molèsties per lladrucs de gossos. 

Per aquest motiu, el Síndic recomana a l'Ajuntament de Cabrera d'Anoia que introdueixi un apartat en l'article 22 del Reglament que pugui recollir aquesta circumstància. 

Posteriorment, l'Ajuntament ha informat el Síndic que no accepta la seva recomanació, i ho justifica en el fet que el municipi té una idiosincràsia rural d'urbanitzacions de parcel·les unifamiliars amb jardins. No obstant això, l'Ajuntament assenyala que ha notificat als veïns, mitjançant edictes, les seves obligacions com a propietaris de gossos, i que els tornarà a recordar les mateixes obligacions en una altra tongada d'edictes. El Síndic suggereix a l'Ajuntament que, en aquesta segona tongada, es podria advertir de la necessitat d'adoptar mesures, especialment en horari nocturn. 

Dit això, el Síndic finalitza les seves actuacions en aquest expedient.

Tramitació

Data Administració Tràmit

11/10/2011 Ajuntament de Cabrera d'Anoia Resposta a la comunicació a l'Administració de la queixa
08/02/2012 Ajuntament de Cabrera d'Anoia Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
03/04/2012 Ajuntament de Cabrera d'Anoia Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
27/04/2012 Ajuntament de Cabrera d'Anoia Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
11/07/2012 Ajuntament de Cabrera d'Anoia Resolució