Resolució
Q-05105/2011 Disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt envers les molèsties per sorolls que ocasiona l'activitat d'una empresa del municipi

Matèries
Polítiques territorials
Medi ambient
Llicències d'activitats
Data d'inici 08/08/2011
Data de l'últim moviment 11/03/2013
Administracions afectades
Administració Últim moviment

Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt Actuació irregular de l'administració - No s'accepta la resolució

Plantejament

El promotor de la queixa manifesta la seva disconformitat amb la manca d'actuació de l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt envers les molèsties per sorolls que ocasiona l'activitat d'una empresa del municipi. Diu que a l'estiu l'empresa treballa amb les portes i les finestres obertes, fet que provoca les molèsties per sorolls que denuncia any rere any.

Exposa que va encarregar un mesurament acústic des del seu domicili, que es va dur a terme en data 7 de juliol de 2011, del qual resulta que l'activitat d'aquesta empresa supera els nivells establerts per a una zona en què predomina el sòl d'ús residencial (zona A4). 

En data 20 de juliol de 2011, el promotor va presentar una còpia de l'informe sonomètric a l'Ajuntament, sense que hagi rebut cap resposta ni s'hagi resolt la situació.

Contingut

L'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, per mitjà de resolució d'alcaldia de 19 d'octubre de 2011, va rebutjar l'informe sonomètric presentat pel promotor de la queixa en data 20 de juliol de 2011 perquè la metodologia emprada no era correcta a l'hora de definir la zona en què es troba la fàbrica productora de les molèsties com a A4 i no com a B1. 

Per això, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que adopti les mesures adients per tal de dur a terme un nou mesurament sonomètric de l'activitat de la fàbrica. 

En l'escrit de resposta de l'Ajuntament s'indica que el Consell Comarcal del Maresme ja va dur a terme un mesurament en data 19 de setembre de 2009, i que el 27 d'octubre de 2011 l'Ajuntament va aprovar una Ordenança reguladora dels sorolls i les vibracions que determina que les activitats del grup I ?s'han de portar a terme amb les portes i finestres tancades, han de disposar dels elements de ventilació adequats i amb les mesures esmorteïdores pertinents per tal de no superar els valors límit establerts.?

L'Ordenança reguladora del soroll i les vibracions assenyala en l'article 1 que ?l'Ordenança té per objectiu regular les mesures i instruments municipals necessaris per prevenir i corregir la contaminació acústica? i, en aquest sentit, articula els procediments pertinents d'inspecció i control del compliment de l'Ordenança.

En aquest sentit, especifica que ?les denúncies donen lloc a les actuacions d'inspecció i control corresponents per tal de comprovar la veracitat dels fets denunciats i, si escau, a la incoació de l'expedient sancionador corresponent,? en el marc del qual els òrgans municipals poden adoptar diversos tipus de mesures provisionals (articles 29 i 36).

Per això, el Síndic suggereix a l'Ajuntament que adopti les mesures adients per verificar i acreditar el compliment de les prescripcions de l'Ordenança per part de l'activitat causant de les molèsties per sorolls denunciades pel promotor, especialment pel que fa al funcionament amb les portes i finestres tancades, d'acord amb el que determina l'article 13.3.a) per a les activitats incloses al grup I.

Tramitació

Data Administració Tràmit

21/09/2011 Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt Sol·licitud d'informació a l'Administració
24/10/2011 Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt Resposta a la sol·licitud d'informació a l'Administració
24/01/2012 Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
09/02/2012 Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
05/06/2012 Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
27/07/2012 Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
10/08/2012 Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
05/11/2012 Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt Resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
28/12/2012 Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt Reiteració a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
28/01/2013 Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt Resposta a la resolució pendent d'acceptació per part de l'Administració
11/03/2013 Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt Vulneració